e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Odpoledne v klášteře aneb Malá noční hudba

publikováno: 8.6.2017, kategorie: Hudba, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Podruhé se Hudební festival Ludwiga van Beethovena, jediná přehlídka klasické hudby v Ústeckém kraji, zastaví v oseckém klášteře. Nedělní odpoledne 18. června milovníkům hudby zpestří Kolegium Symfonického orchestru Českého rozhlasu společně se sólistou Bohuslavem Matouškem. Zazní skladby, které se dají označit za hity.

Koncert v klášteře v Oseku začíná již v 16,00 hodin a koná se za podpory města Oseka. V jeho programu zazní skladby Wolfganga Amadea Mozarta, včetně Malé noční hudby, která patří i mezi laickou veřejností k nejznámějším skladbám klasické hudby. Po přestávce se pak posluchači mohou těšit na neméně známé Čtvero ročních období Antonia Vivaldiho.

Kolegium Symfonického orchestru Českého rozhlasu je komorní těleso 12 hudebníků smyčcových a dechových nástrojů, které se skládá z renomovaných členů Symfonického orchestru Českého rozhlasu. Navazuje na tradici bývalého Pražského collegia, které slavilo úspěchy po celé Evropě. Jako sólista se představí Bohuslav Matoušek, který se houslové hře začal učit již v pěti letech a který již v 21 letech vystupoval na festivalu Pražské jaro. Působil jako primárius Stamicova kvarteta a v současnosti se věnuje sólové dráze a pedagogické činnosti. Jeho celoživotní hudební láskou je dílo Bohuslava Martinů.

Předprodej vstupenek na festivalové koncerty v Teplicích v pokladně Domu kultury Teplice, pondělí - pátek 9,00 - 20,00 hodin, sobota - neděle 14,00 - 20,00 hodin, online rezervace: www.dkteplice.cz. Vstupenky na koncerty mimo Teplice budou k dispozici vždy hodinu před začátkem na místě.

Festivalové dění můžete sledovat ve Speciálu Jaro s Beethovenem. Podrobnosti o programu také najdete na festivalovém webu.