e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Léto s Dolním Poohří nabídne čtyři zájezdy do Saska

publikováno: 8.6.2017, kategorie: Turistika, autor: Libuše Novotná Pokorná

Sdílet: facebook twitter google+

Čtyři výlety za poznáním Saska připravuje na letní sezónu Destinační agentura Dolní Poohří v rámci společného česko-německého projektu. První autobus s turisty z Lounska, Žatecka a Kadaňska vyjede již v sobotu 17. června a jeho cílem bude jedinečný solný trh v Lößnitz, odkud pochází fotografie.

Všechny výpravy spojuje název Léto s Dolním Poohří a jejich cílem je ukázat obyvatelům tohoto regionu zajímavá místa v Sasku. První z výletů 17. června představí tradici, která saská a česká města v Poohří spojuje, a to historickou solnou stezku. Cílem zájezdu je německé město Lößnitz, kde se každoročně koná velký solný trh. Hned následující sobotu 24. června můžete s Destinační agenturou vyrazit do Annaberg-Buchholz. Cílem návštěvy bude expozice krušnohorské hračky a dřevěného umění Manufaktura snů, čokoládovna a také největší saská kolotočová pouť. O programu dalších výletů budeme však informovat.

Autobus na výlety odjíždí z Loun (zastávka Osvoboditelů a u Luny) v 10.30 do Lößnitz, v 9.30 hodin do Annabergu a dále přibere turisty v Žatci a Kadani, vždy na autobusovém nádraží. Cena zájezdů je 100 korun, které je potřeba uhradit nejpozději 3 dny před akcí na účet 107-1481330207/0100. V případě prvního zájezdu uveďte heslo LOESNITZ, v případě druhého ANNABERG a připojte své jméno. Vstup na solný trh je zdarma, vstupenka do Manufaktury snů činí 5,50 EUR pro dospělé a 3,50 EUR pro děti. Přihlášky jsou možné také na tel. 731 086 710 a e-mailu info@dolnipoohri.eu.

Přeshraniční projekt Poznáváme se a vzděláváme se navzájem, podpořený z Evropského fondu pro regionální rozvoj prostřednictvím Fondu malých projektů, začal již vloni na podzim. Jeho součástí byla prezentace na turistických veletrzích v Chemnitz a Drážďanech, na nichž se Destinační agentura Dolní Poohří představila ve společné expozici s německým turistickým svazem Tourismusverband Erzgebirge e.V. Letos pak probíhají workshopy pro pracovníky informačních turistických center měst Dolního Poohří a německých partnerských měst, tedy Klášterce nad Ohří a Großrückerswalde, Kadaně a Aue, Žatce a Thumu, Loun a Zschopau. „Hlavním cílem projektu je zlepšení informovanosti o turistických možnostech na druhé straně hranice a tedy zvýšení přeshraniční turistiky v Euroregionu Krušnohoří,“ vysvětluje ředitelka Destinační agentury Libuše Novotná Pokorná.