e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Další rozměr festivalu Otevřeno dodají sprejeři

publikováno: 8.6.2016, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: Pavlína Skopová

Sdílet: facebook twitter google+

Multižánrový festival Otevřeno, který se v Chomutově pravidelně koná na přelomu května a června, bude v tomto roce obohacen o další uměleckou složku. K baletu, divadlu a hudebním produkcím přibude výtvarné umění. V pátek 10. června proto předvedou své umění sprejeři pod názvem Z periferie do galerie.

“Vyzvali jsme sprejery, aby své výtvarné kousky předvedli nikoli v ústraní a na hraně zákona, případně za ní, ale na veřejnosti, přímo před zraky diváků,“ uvedla Věra Fryčová, jednatelka společnosti Kultura a sport Chomutov, která festival pořádá. „Před divadlem budou mít připravené velké desky o rozměrech 2,5 krát 1,25 metru a ty budou předmětem jejich výtvarných kreací na předem dané téma - film.“ 

Tato výtvarná vsuvka do festivalového programu je naplánovaná na pátek 10. června od 16,00 hodin, tedy na dobu, kdy se dá očekávat velký počet návštěvníků, v tomto případě i diváků. A proč název Z periferie do galerie? „Po ukončení festivalu bude z prací sprejerů uspořádána výstava v prostorách kina Svět,“ vysvětluje závěrem V. Fryčová.