e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Mateřské centrum má na zahradě psa a kolibříka

publikováno: 8.6.2011, kategorie: Zajímavosti, autor: Eva Dušková

Sdílet: facebook twitter google+

Dvě zvířátkové houpačky a hrazda oživily zahradu chomutovského mateřského centra Kolibřík. Děti na nich řádí den co den. K jejich koupi pomohli návštěvníci dubnových chomutovských slavností, kteří se zastavili u stánku Kolibříku a koupili si jakýkoliv výrobek. Kromě veřejnosti přispěli i sponzoři a dotace od města.

Na slavnostech jsme utržili téměř čtyři tisíce korun,“ je spokojená s přispěním veřejnosti Petra Bělohlavá, předsedkyně občanského sdružení Na Louce, které mateřské centrum provozuje. Herní prvky na zahradu stály celkem 33 400 korun. „Celou částku jsme dali dohromady díky dotaci města Chomutov a sponzorům, jejichž seznam zveřejníme na internetových stránkách,“ dodává Bělohlavá.

Kolibřík vylepšuje zahradu v Dřínovské ulici v objektu bývalé mateřské školky, kde jsou dvě starší pískoviště a některé prvky ze zahrady již dříve zrušené pobočky. Nové houpačky i hrazda jsou vhodné pro předškolkové děti, pro něž a jejich rodiče je program mateřského centra určen. Na zahradě byl za pomoci města Chomutov vysazen živý plot, který odděluje prostor sousedící městské policie. Pískoviště je ještě potřeba zrekonstruovat, zatím se Kolibřík pustí jen do jednoho. „Písek a zakrývací síť stojí čtyři tisíce korun, to je pro nás moc, tak se snažím vyjednat lepší cenu,“ dodává předsedkyně neziskového sdružení, které je závislé na dotacích a příspěvcích sponzorů.

Zahrada a herní prvky nebudou volně přístupné dětem ze sídliště, vzhledem k náročnosti údržby a úklidu bude vstup zpoplatněn stejně jako vstup do herny uvnitř. Členové klubu Kolibřík zaplatí 15 korun na hodinu a nečlenové 25 korun. Malí i velcí návštěvníci zahrady budou mít samozřejmě k dispozici WC, nočníky a přebalovací pult.