e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Chytré hlavy otevřely další učebnu

publikováno: 8.5.2015, kategorie: Vzdělávání, autor: Liběna Novotná

Sdílet: facebook twitter google+

Chytré hlavy pro Sever, grantový program vyhlašovaný Vršanskou uhelnou, mají na svém kontě další učebnu. Projektové studio,  neboli specializovaná učebna pro výuku strojírenských předmětů za více než 500 tisíc korun, bylo otevřeno ve Střední průmyslové škole a Střední odborné škole gastronomie a služeb v Mostě.

Těžební společnost, spojená se jménem finančníka Pavla Tykače, v uplynulých pěti letech pomohla školám Mostecka 8 milióny korun. Za ty vzniklo šestnáct nových učeben a dalších deset bylo vybaveno moderními technologiemi. 

„Projektové studio určitě zatraktivní výuku a může přispět k popularizaci technických oborů,“ ocenila podporu těžařů Hana Praženicová, ředitelka školy. „Snažíme se podávat pomocnou ruku tam, kde nestačí finanční síly měst či kraje. Pomoc základním, středním i vysokým školám je jedním z našich základních sponzorských programů,“ připomenul Vladimír Rouček, generální ředitel Vršanské uhelné. Jak dodal, právě se blíží uzávěrka letošního, v pořadí již šestého ročníku programu Chytré hlavy.

Školy na Mostecku opět mají šanci získat finanční prostředky na zlepšení podmínek pro výuku, hlásit se ale mohou již jen do 14. května. Ve stejném termínu skončí také soutěž, kterou Vršanská uhelná připravila společně s Ekologickým centrem Most pro Krušnohoří. Podrobnosti o přihláškách najdou zájemci na www.chytrehlavy.cz a o soutěži také na www.ecmost.cz

Vyhlášení výsledků grantového programu Vršanské uhelné, v němž jsou pro letošní rok připraveny další 2 milióny korun, proběhne 1. června.