e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Sezóna přenosů z Met končí v sobotu Popelkou

publikováno: 8.5.2014, kategorie: Divadlo a film, autor: Radka Ondráčková

Sdílet: facebook twitter google+

Joyce DiDonato a Juan Diego Flórez v Rossiniho Popelce přivedou v sobotu 10. května sezonu přenosů z newyorské Metropolitní opery do šťastného konce. Poslední hudební zážitek si můžete dopřát v kinech v Žatci, Teplicích (Květen) a Chomutově (Svět). Začátek je v 18,45 hodin.

Ačkoli v kariéře hvězdné mezzosopranistky Joyce DiDonato patří postava Popelky (Rossiniho či Massenetovy) k jejím stěžejním rolím, na scéně Met ji v této sezoně hraje úplně poprvé. 10. května se jí bude jako princ Don Ramiro dvořit jeden z nejlepších současných tenoristů, peruánský pěvec Juan Diego Flórez, jehož doménou je právě bel canto. Dirigentské taktovky se chopí šéfdirigent Met Fabio Luisi.

Na vrchol sezony naváže většina kin spuštěním předprodeje na sezonu příští. Ta nabídne mimo jiné stejnou konstelaci Rossini-DiDonato-Flórez v přímém přenosu řidčeji inscenovaného titulu Jezerní paní. „V aktuální sezoně se opery z newyorské Met přenáší živě do 29 sálů a počet kin bude i do příští sezony zachován,“ sdělila Malvína Řezáčová ze společnosti Aerofilms.