e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Kam bezpečně do přírody: Klid najdete na hřbitově

publikováno: 8.4.2020, kategorie: Turistika, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Dnešní titulek berte s nadsázkou. Zavede vás totiž na klidné místo, kam chodí minimum lidí. Půjde totiž o hřbitov, který se již nepoužívá - židovský hřbitov, který leží u Hřivčic na Lounsku. Dnešní výlet na čerstvým vzduchem nabídne i krásnou vyhlídku.

Pobyt v přírodě je zásadní pro naši iminutu a pomáhá i naší psychice zvládnout současné náročné dny. Vydejte se proto s námi bezpečně do přírody. Další informace o tom, proč jsme začali zveřejňovat tyto tipy najdete v článku Kam bezpečně do přírody: Série tipů na výlety.

Hřivčice leží na Lounsku, kousek od silnice na Prahu - mezi Panenským Týncem a Perucí. Pokud je to možné a jedete autem, zaparkujte za obcí nebo u místního hřbitova. Z obce vás budou navigovat hnědé značky směrující k židovskému hřbitovu. Nejprve mineme obecní hřbitov, projdeme pod železniční tratí a na rozcestí se dáme vpravo. Cesta z okraje obce měří jen asi kilometr. 

Židovský hřbitov ve Hřivčicích byl nedávno opraven a od něj se naskýtá krásná vyhlídka na Lounské středohoří. Pokud si chcete před cestou připravit a přečíst si něco o historii, informace najdete zde. Poskytuje je také informační cedule na místě.

Jak bezpečně vyrazit na výlet nebo procházku? Pokud je to možné, vyhněte se hromadné dopravě. Budeme vám nabízet tipy jako pro motorizované, tak krátké výlety přímo z měst. Choďte pouze v úzkém rodinném kruhu, nepřibírejte žádné přátele nebo sousedy či spolužáky vašich dětí. Než opustíte území obce, mějte na sobě vždy roušku. Vezměte si s sebou vlastní zásobu jídla a pití - restaurace jsou zavřené a do místních obchodů nechoďte. Pokud na cestě někoho potkáte, poodejděte z cesty a vyhněte se. 

Užijte si pobyt v jarní přírodě a hodně zdraví!