e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Dokumenty v Žatci: Česká krajina, adrenalin a Dočesná

publikováno: 8.4.2018, kategorie: Divadlo a film, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Žatecké kino chystá minifestival dokumentárních filmů. Ve středu 11. dubna nabídne nejprve novinku - příběh české krajiny Mariána Poláka Planeta Česko a poté snímky z festivalu Expediční kamera. Promítání odstartují dokumenty o žatecké Dočesné.

Program:

17,30 hodin - Planeta Česko + Dokumenty o Dočesné
Česká republika, 2017, 81 min, režie: Marián Polák
Naše příroda je pestrá jako málokde na světě. Krásu a dobrodružství máme na dosah ruky - stačí se jen dobře dívat! První celovečerní film o české přírodě ukazuje díky nejmodernějším technologiím fascinující dobrodružství zvířat a rostlin žijících kolem nás zcela zblízka. Některé z nich možná ani neznáte – divočina přitom začíná hned za vašimi dveřmi! "Česká odpověď na BBC Earth. Přistupoval jsem k tomu mírně skepticky. Ale z toho, co jsem viděl, mi spadla brada. Spousta nových informací, překvapení, překrásné záběry," říká Ivo Andrle z Aerofilms.

Před dokumentem Planeta Česko uvede kino všechny tři díly krátkých videí o Dočesné, které vznikly zejména pro loňský 60. ročník akce. 

20,00 hodin - Expediční kamera 2018 
Mezinárodní filmový festival Expediční kamera je největší cestovatelská a outdoorová akce v ČR. Tento unikátní projekt přináší nejlepší filmy sezóny z celého světa i novinky z domácí produkce. Na letošním programu je 6 pečlivě vybraných filmů, které uspěly na zahraničních festivalech i domácí novinky. Film Oddaný vás na okamžik přenese pod hladinu chladného norského moře, do společnosti zpívajících kosatek. Co znamená slovo DugOut se vydali zjistit dva mladíci do amazonské džungle. Snímek Oči Boha sleduje kajakářskou expedici do Kyrgyzstánu. Tuzemské filmy zastoupí Back to Heights o slackline expedici do Maroka. Poetický lezecký příběh Teória šťastia je setkáním dvou generací, odcházející legenda vás dojme, vycházející sportovní hvězda inspiruje. Další dávku adrenalinu zajistí film Nefritové vody, který je nejen sportovní reportáží z extrémního novozélandského závodu v podání dvou odvážných žen.

Foto: Ondřej Prosický.