e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Animované pohádky zpestří sobotní dopoledne v knihovně

publikováno: 8.3.2022, kategorie: Pro děti, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

V mostecké knihovně začnou tento týden sobotní promítání pro rodiny s dětmi. Ve spolupráci s Krátkým filmem Praha uvede knihovna ve svém kinosále sérii animovaných pohádek, které děti znají z Večerníčků a České televize.

"Společným výběrem prošla Maková panenka, Rumcajs, Krteček, Rákosníček, Křemílek a Vochomůrka, Maxipes Fík, Bob a Bobek a mnoho dalších pokladů české animované školy. Knihovna pořídila na sklonku roku nové promítací plátno s příslušnou technikou a věříme, že spolu s digitálním záznamem pohádek osloví další generaci milovníků české klasiky. Promítání pohádek v kinosále knihovny by mělo zpestřit sobotní dopoledne především rodičům s malými dětmi," vysvětluje ředitel Městské knihovny v Mostě Petr Petrik.

V březnu se můžete těšit na promítání v sobotu 12. 3. a 26. 3., a to vždy od 10,00 hodin. První sobotu je na programu série nazvaná Pohádky z hor, kde nechybí například Křemílek a Vochomůrka nebo Krkonošské pohádky. 26. března pak kino promítá Večerníček v kině s Kosími bratry, Fíkem, Káťou a Škubánkem a dalšími postavemi. Pásma jsou přibližně hodinová a vstupné je 50 korun.