e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Klášterec nad Ohří řeší budoucnost svých lázní

publikováno: 8.3.2019, kategorie: Turistika, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Město Klášterec nad Ohří se musí rozhodnout, jak naloží v budoucnosti se svými lázněmi. Minerální prameny jsou uznaným přírodním léčivým zdrojem s povolením je užívat, ale město by o něj mohlo přijít. Lázeňství patří mezi rozvojové priority města.

"Abychom o stávající povolení nepřišli, musíme dle Ministerstva zdravotnictví České republiky dne 1. července 2019 zahájit provoz lázeňské léčebně rehabilitační péče. Co to obnáší? Například 24hodinový provoz s přítomností zdravotnického personálu, což znamená navýšení nákladů. Ubytovací kapacity jsou rovněž nedostačující," vysvětluje vedoucí odboru komunikace a cestovního ruchu Městského úřadu v Klášterci nad Ohří Adéla Václavíková. Radní a zastupitelé se proto zabývají analýzou rozvoje lázeňství v Klášterci nad Ohří, která navrhuje několik řešení. Patří mezi ně například prodej lázní strategickému partnerovi či provozování lázní v režii města. "Analýza si klade za cíl seznámit zastupitele i širokou veřejnost se současným stavem lázeňství v našem městě a nastiňuje varianty jeho dalšího rozvoje," dodává Václavíková. Přečíst si ji můžete zde

V únoru městské zastupitelstvo zprávu projednalo a pověřilo vedení města o dalším osudu lázní jednat v souladu se strategickým plánem rozvoje města na léta 2016 až 2023, kde je lázeňství jednou z priorit.