e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

O Velikonočním pondělí si to na autodromu rozdají cyklisté

publikováno: 8.3.2018, kategorie: Sport, autor: Jan Foukal

Sdílet: facebook twitter google+

Mostecký autodrom přichází s další novinkou. Jde o cykloštafetu, která bude mít premiéru o Velikonočním pondělí 2. dubna. Pětičlenná družstva si místo štafetového kolíku budou předávat velikonoční pomlázku. Děti čeká doprovodný program s velikonoční tématikou. POZOR AKCE ZRUŠENA kvůli špatnému počasí.

V pondělí 19. března pořadatelé oznámili, že kvůli špatnému počasí akci odsouvají, termín včas oznámíme. „Premiéru akce, kterou jsme iniciovali jako další počin k nemotoristickým, bezhlučným aktivitám, jsme se rozhodli odložit. Vede nás k tomu vývoj počasí v posledních dnech. Navíc příznivá není ani prognóza na první dubnové dny. Některé týmy nám také oznámily, že prodloužený víkend jejich členové stráví mimo okres. Nový termín hledáme, včas jej oznámíme,“ vysvětlila eventová manažerka společnosti Autodrom Most Michaela Rosenkranzová.

Původní článek:

Akce je potvrzením tendence autodromu směřovat stále více činností také do nemotoristických sportovních a relaxačních aktivit ve svém areálu. Cykloštafetu pořadatelé vypsali pro pětičlenná družstva ve třech kategoriích: muži, ženy a smíšená družstva mužů a žen. Celková délka závodu je 21,060 kilometru. Každý člen družstva objede co nejrychleji jedno kolo v délce 4,212 metru, poté předá v cíli štafetový kolík svému kolegovi. Přihlášku, propozice závodu a další informace zájemci najdou zde.  

„Družstvo, jež se přihlásí do závodu předem prostřednictvím webu autodromu, zaplatí 500 Kč. Startovné uhrazené na místě v den závodu bude o 100 dražší,“ upřesnila eventová manažerka společnosti AUTODROM MOST Michaela Rosenkranzová

Prezentaci je vyhrazen čas od 11:00 do 13:00 hodin ve startovní věži autodromu, závod odstartuje přesně ve 14:00 hodin. Nejrychlejší tři družstva v každé kategorii získají poháry a věcné ceny. „U příležitosti velikonočních svátků poslouží za štafetový kolík pomlázka, kterou si každé družstvo musí přivézt. Důležité tedy je, aby si nikdo pomlázku nezapomněl,“ upozornila Rosenkranzová.

I když závodit budou pouze dospělí, na své si přijdou i děti. „Zveme k nám do areálu na Velikonoční pondělí celé rodiny. Pro děti jsme připravili od 10,00 do 13,30 hodin stylový doprovodný program. Kromě skákacího hradu a dalších atrakcí rozmístíme podél cílové rovinky okruhu velikonoční čokoládová vajíčka, která budou chlapci a dívky hledat. Úspěšní nálezci si svůj úlovek pochopitelně ponechají a mohou si na něm pochutnat,“ doplnila Michaela Rosenkranzová. 

V souladu s  filozofií zpřístupnit areál autodromu co největšímu počtu zájemců o aktivně strávený čas i při aktivitách nesouvisejících přímo s motorismem se například loni v listopadu uskutečnil 1. ročník amatérského běžeckého půlmaratonu, letitou tradici má pak na velkém okruhu autodromu každoroční červnový Olympijský běh. Autodrom byl také předloni a loni jednou ze zastávek pro časovku na trase celostátního vytrvalostního závodu smíšených družstev handicapovaných i zdravých cyklistů Metrostav handy cyklo maraton.