e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Výstavy na březen

publikováno: 8.3.2013, kategorie: Výstavy, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

V Teplicích můžete zajít na zajímavou fotografickou výstavu. V Žatci už se chystají na velikonoce a připraven je tu dokonce jarmark. Od poloviny března se zde navíc otevře výstava hraček.

Regionální muzeum v Teplicích představuje fotoskupinu TOTAL (Kornalík, Malý, Morman, Murtin, Nový, Reissig, Rytych, Štulc, Votava), profesionální skupinu teplických fotografů vystavující již od roku 1969. Výstava i z tohoto důvodu nese název Ještě nejsme do šrotu. "Věříme, že Vás legendární mistři objektivů tzv. staré školy okouzlí svým  poetickým, hravým a přesto profesionálně vyrovnaným pohledem na svět kolem nás," lákají kurátoři muzea. Výstava potrvá do 7. dubna 2013 v jízdárně Regionálního muzea v Teplicích.

Výstava 10 let duchcovského pěveckého sboru Základní umělecké školy I. Kawaciuka Duchcov bude otevřena v Informačním centrum v Duchcově. Vernisáž výstavy proběhne dne 7. března od 17,00 hodin. Výstava potrvá do 29. března a vstup je zdarma, přístup bezbariérový.

Městká galerie Jirkov představuje autorskou výstavu Aďas Hrbek: Obrazy pro Jirkov. Otevřena je od neděle 3. března do neděle 31. března. Otevřeno je úterý, středa, čtvrtek a neděle od 15,00 do 17,45 hodin. Galerii najdete v Kostelní ulici 47.

Především děti jsou zvány na novou výstavu „Tradice hračkářství v Krušnohoří“, která začne slavnostní vernisáží 14. března od 17,00 hodin v prostorách Křížovy vily v Žatci. Výstava představí výrobce tradiční krušnohorské hračky z Nové Vsi v Horách, jež je posledním svého druhu na české straně Krušných hor.
Další žatecká výstava připomene blížící se svátky velikonoční. Nabídne přehlídku zajímavých kraslic a na konci března také trh s předváděcími akcemi. Podrobnosti najdete v článku Kraslice s muzejním jarmarkem.

Pokud si uděláte výlet do Peruce na Lounsku, můžete navštívit Galerii u Plazíka, která v březnu představuje československou válečnou historii. Vernisáž výstavy, věnované veliteli na východní frontě, Otakaru Jarošovi, se koná 9. března. Podrobnosti se dozvíte z pozvánky Ladislava Báby.