e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Turistická sezóna 2012 v kraji se už rýsuje

publikováno: 8.3.2012, kategorie: Turistika, autor: Petra Ludwigová

Sdílet: facebook twitter google+

Turistická sezóna v Ústeckém kraji začne v dubnu a návštěvníci se mohou už o Velikonocích těšit na zajímavé akce. Destinační agentury Ústeckého kraje už doladily kalendář akcí. Vše začíná hned 1. dubna v Žatci, následuje Tržnice Zahrada Čech v Litoměřicích, jarmark na Lesné, velikonoční trhy v Žatci či zahájení sezóny v Jimlíně.

„Veškeré akce jsou směřovány převážně na víkendy a lze vybírat jak z venkovních akcí, tak z akcí pod střechou. Přestože bývá dubnové počasí nevyzpytatelné, program je velmi pestrý a z celého Ústeckého kraje,“ shrnul krajský radní Radek Vonka.

V regionu destinační agentury České středohoří jsou na dubnové víkendy připraveny následující akce: V Litoměřicích tradiční Tržnice Zahrady Čech 4. – 8. 4, hned další víkend 13. – 14. 4. je to již 10. ročník Vinařských Litoměřic. Velikonoční svátky můžete oslavit 7. 4. v Úštěku a na konci měsíce 20. – 22. 4. se určitě vypravte na rodinnou akci Řipská pouť.

Na severozápadě Ústeckého kraje působí destinační agentura Krušné hory. Hned první dubnovou neděli 8. 4. zahajuje sezóna v horách pod názvem Pojďte s námi na koledu aneb Krušnohorský velikonoční jarmark na Lesné. Příjemně strávit víkend 21. – 22. 4. můžete na hipodromu v Mostě na parkurových závodech nebo již od pátku 20. 4. do neděle navštívit setkání hornických a hutnických měst Chomutovské krušení a v sobotu 21. 4. si změřit síly na rybníku Barbora v Duchcově v soutěži modelů lodí řízených rádiem. Poslední dubnovou sobotu 28. 4. je pak v obci Vtelno zahájena turistická sezóna na Mostecku.

Pokud jste z jižní části našeho kraje, kde působí destinační agentura Dolní Poohří, tak určitě hned první dubnovou neděli 1. 4. zavítejte do Chrámu chmele a piva v Žatci, kde je připraven program přímo pod názvem Zahájení turistické sezóny. Další dubnový víkend 6. – 7. 4. pak proběhnou na náměstí v Žatci velikonoční trhy. Velikonoce se budou slavit také na zámku v Jimlíně, a to 8. 4.


Pozn. redakce: Na turistickou sezónu se připravuje i magazín www.e-region.cz a od dubna pro vás opět chystáme oblíbené Tipy na víkend s těmi nejzajímavějšími akcemi v kraji.