e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Druhý ročník festivalu WorldFilm v Mostě

publikováno: 8.3.2011, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: Luděk Svoboda

Sdílet: facebook twitter google+

Již po druhé připravil Petr Král společně s cestovatelem, filmařem a dobrodruhem Petrem Horkým  festival filmů, které ho baví. A věří, že budou bavit i vás a přijdete zažít zprostředkované dobrodružství, při kterém běhá mráz po zádech, i když sedíte v pohodlí útulného kinosálu Městské knihovny Most. Tam se festival uskuteční ve dnech 10. – 12. března. Udělejte si čas a přijďte. Vstupné 40 Kč je opravdu jen symbolické.

Letos je složení hostů více než exklusivní a přitom převážně regionální.
Rostislav Stach je z Chomutova a v pomyslné síni slávy fotografů přírody zaujímá čelní místo. Roman Němec z Kadaně, je krom přepracovaného ředitele a majitele reklamní agentury (IDEAS ADVERTISING) úžasným pozorovatel dalekých krajin, prostřednictvím hledáčku kamery. Svým nadšením vás nadchnou i ostatní cestovatelé a filmaři.

Čtvrtek 10. 3. / 17:00

Rostislav Stach – Fotolovy.cz
Legendární fotograf, autor slavných fotografií z Afriky i z české přírody.
Rosťa Stach v současné době vystavuje v pražském Národním muzeu a nejlepší záběry ze svých cest africkou divočinou přijede představit i do Mostecké knihovny.
Projekce, beseda s Rostislavem Stachem

Pátek 11. 3. / 17:00

Poslední šance pro severní bílé nosorožce - Jiří Bálek
Jiří Bálek je cestovatel, kameraman České televize a milovník přírody. Kromě toho, že má doma desítky terárií se spoustou plazů, hadů a pavouků, prakticky se účastní přírodovědných projektů.  Nosorožci se stali na několik let jedním z hlavních témat jeho života.
Projekce, beseda s Jiřím Bálkem

Sobota 12.3. / 13 – 16 hod pásmo filmů

Cuba Libre – Kdo neviděl, neuvěří, kdo nezažil, nepochopí.
Veleúspěšný film, který vznikl po pěti letech soustavného ježdění na „Perlu Karibiku“. Jak se žije na Kubě? Ředí Kubánci rum? Co se stane, když ve vesnici Remedios o Vánocích vybuchne několik tun zábavných trhavin? Jak vypadá vojenské cvičení s dřevěnými puškami?

Titanic – a potom nastalo ticho
Unikátní film, který zaznamenal soukromý ponor k vraku legendární „nepotopitelné“ lodi. Máte možnost prožít magický výlet do světa ticha, kde legenda Titaniku žije stále dál…

Sobota 12.3. / 15:00

American Way 4 - Alaska
Cesta po největším státe USA. Bezmála hodinový film popisuje výpravy do hor a lesů. Z Anchorage autem na pobřeží zálivu Chickaloon Bay. Hnízdí tady orel bělohlavý. Rozsáhlé území Kenai Fjords je zase místo, kam se z Havaje vracejí velryby. Na hladině si hoví mořské vydry, pohrávají si tu i delfíni, na odlomených kusech ledovců odpočívají tuleni, na pobřežních skalách se válejí lachtani, kteří svým řvaním ruší hejna racků a puffinů. Uvidíte také migrující lososy, na které číhají hladoví medvědi.
Projekce, beseda s autorem Romanem Němcem (http://www.romannemec.cz)