e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Ohrožený druh Michala Horáčka živě v děčínském divadle

publikováno: 8.3.2010, kategorie: Divadlo a film, autor: Petr Michálek

Sdílet: facebook twitter google+

Unikátní hudební projekt Michala Horáčka „Ohrožený druh“ ožívá ve formě jedinečných živých vystoupení. V děčínském divadle jej můžete shlédnout 18.března. Textař Michal Horáček vypráví rád své obyčejně neobyčejné příběhy prostřednictvím výjimečných hlasů a osobností a pro tento účel zároveň s oblibou vyhledává nevšední a „neokoukané“ talenty. Při přípravách alba „Ohrožený druh“ tomu nebylo jinak.

Michal Horáček pro něj „objevil“ sedm talentovaných zpěvaček a šanzoniérek, které zcela nevšedním a osobitým způsobem „vypráví své životní příběhy“ a dávají tak jedinečným způsobem nahlédnout do tajů ženské duše.

Album „Ohrožený druh“ se během krátké doby stalo skutečným hudebním fenoménem. Vzápětí po svém vydání se dostalo na první místo prodejní hitparády a stalo se nejprodávanějším albem závěru roku 2008. Zároveň získalo nejprestižnější hudební ceny: Deska roku pro nejprodávanější album roku 2008 (kategorie Skupina) a Album roku 2008 v rámci udílení hudebních cen Anděl 2008.

Inspirováni skvělými ohlasy na album „Ohrožený druh“ se jeho tvůrci rozhodli představit tento jedinečný projekt ve formě živých vystoupení. Během večera tak zazní nejen písně z tohoto alba, ale i další, s texty Michala Horáčka. A to vše v podání zpěvaček z „Ohroženého druhu“ Terezy Nekudové, Nadi Válové, Hany Robinson, Natálie Kocábové, Szidi Tobias, Lenky Nové a Věry Nerušilové, která se spolu s houslistkou Annou Mlinárikovou také ujme role průvodkyně večerem.

Vstupenky je možné rezervovat zde: http://rezervace.vstupenkadecin.cz/sal.php?prdID=3331