e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Mostem letos projdou dva masopustní průvody

publikováno: 8.2.2017, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Masopustní průvody a veselí vždy patřily k tradičním únorovým slavnostem a v mnoha městech se je podařilo obnovit. V centru Mostu však zatím chyběly - tedy až do letošního roku. Sraz všech masek je v neděli 19. února odpoledne na 1. náměstí. Tradiční vtelenský masopust se zabijačkou se koná o týden dříve - tuto sobotu 11. února.

Již tuto sobotu se koná masopust, pořádaný spolkem Vtelno žije na vtelenské návsi a v hospodě u Mikulů. Ve 14,00 hodin se budou vyrábět masky a v 15,00 hodin vyjde průvod. Od 17,00 hodin je pro děti připravena pohádka a v 18,30 hodin následuje hudba v podání Švejk-bandu. Chybět nebudou zabijačkové hody.

První mostecký masopust se koná 19. února. "Vítány jsou jakékoliv masky. Samozřejmě, že tradiční masopustské nejvíc. A pozor - bez masky nebude koláček!" upozorňuje za pořadatele Marcela Bečvářová ze soukromé základní školy Optima. Sraz na 1. náměstí je v neděli ve 14,45 hodin, ve tři hodiny masky vyjdou směrem ke Středisku volného času, kde bude připraven čaj a občerstvení, souběžní program a vyhodnocení nejhezčí masky.

Foto: Ladislav Bába