e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Valentýn v litvínovském Srdceráji

publikováno: 8.2.2016, kategorie: Zajímavosti, autor: Dáša Wohanková

Sdílet: facebook twitter google+

Kdo ještě neviděl originální výstavu Srdceráj ve valdštejnském zámku v Litvínově, má jedinečnou příležitost během svátku všech zamilovaných. O víkendu 13. a 14. února připravilo město Litvínov program nazvaný Valentýn v Srdceráji - nejen pro zamilované. Můžete si vyrobit přání, nechat se vyfotit nebo rovnou vybrat svatební šaty.

Kromě stávajících expozic budou moci návštěvníci shlédnout v obřadním sále výstavu svatebních šatů mosteckého salónu Delta, nebude chybět promítání na historické filmové technice a ke vstupence káva zdarma. Návštěvníci si budou moci vyrobit originální "Valentýnku" na základě dřevorytu výtvarníka Michala Cihláře nebo zamknout zámeček na mříž lásky.

Večerní prohlídky budou obohaceny o vyzdobené nádvoří loučemi a možnost vyfotografování profesionálním fotografem v bráně lásky nebo u graffiti stěny v expozici Srdceráj. Srdcekrám v informačním centru nabízí mnoho dárkových předmětů s motivem nebo ve tvaru srdce i zámečky lásky.

Po oba dny bude otevřeno od 10,00 do 17,00 hodin. Večerní prohlídky budou probíhat od 17,00 do 20,00 hodin. Promítání historickou filmovou technikou M. Štěpána začíná v 16,00 a 17,00 hodin a těšit se můžete na filmy Svatba v korálovém moři - českou kreslenou grotesku z roku 1944 a Árie prérie - český loutkový western režiséra Jiřího Trnky. 

Vstupenka stojí 50 Kč pro dospělé, děti a studenti 20 Kč, senioři 30 Kč, rodinná vstupenka 90 Kč.