e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Aktuálně: Rozjíždí se lyžařské vleky i skibusy do hor

publikováno: 8.1.2016, kategorie: Sport, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Zítra, v sobotu 9. ledna, začne z Litvínova jezdit do Krušných hor skibus, vhodný pro všechny běžkaře. Od čtvrtka je v provozu také lyžařský areál Klíny, v sobotu se přidá i Bouřňák a lyžuje se i na Klínovci a Božím Daru. Podrobnosti o provozu areálů uvnitř. Další rekreační autobusy jezdí i z Kadaně a Klášterce nad Ohří.

Víkendová autobusová doprava z Litvínova a Oseka na Dlouhou Louku začne jezdit 9. ledna, odjezd je z autobusového nádraží v Litvínově v 9,30 hodin (stanoviště č.5), u Citadely staví v 9,35 a v Oseku na náměstí v 9,50 hodin. Zpět z Dlouhé Louky odjížídí autobus v 15,00 hodin.

Jízdné z Litvínova je 30 Kč, z Oseka 20 Kč. Při dobrých sněhových podmínkách bude rekreační autobus vypravován každou sobotu a neděli.

Můžete využít také skibus, který jezdí z Kadaně a Klášterce nad Ohří, více o něm jsme psali zde

Na Klínovci je podle aktuálních informací před víkendem 50-80 cm sněhu, převážně technického. Od soboty bude lyžařům k dispozici pět kilometrů sjezdovek, včetně dětského parku Primáček u Huga.

Na Bouřňáku na Teplicku se začíná lyžovat v sobotu 9. ledna v devět hodin ráno. Otevřen bude slalomák (od druhé cesty), Údolíčko a cvičná louka pro děti.

Ve čtvrtek začal provoz sjezdovek na Klínech, v provozu sjezdovka Poma včetně večerního lyžování, lyžařská škola i půjčovna a servis lyží.

Skiareál Boží Dar - Neklid byl alespoň částečně zprovozně 7. ledna. V provozu je vlek Za Prahou a přilehlá sjezdovka, od soboty i vlek Hranice a přilehlá sjezdovka.