e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Kdo je v Klášterci doma? Odpoví nová výstava

publikováno: 7.10.2022, kategorie: Výstavy, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Na říjnové výstavě v Galerii Kryt se můžete podívat, kdo všechno je v Klášterci nad Ohří Doma. Na páteční vernisáži 7. října v 17,00 hodin se setkáte s kláštereckým kreslířem, ilustrátorkou a designérkou z Charkova a mladou kadaňskou výtvarnicí. Výstava potrvá celý měsíc říjen a je prodejní.

"Nově svým troškem do mlýna přispěje mladá kadaňská výtvarnice Lu - Lucie Kenderová, která tvoří dřevěné šperky inspirované přírodou. Lucka u nás představí jen malý zlomek své tvorby a zakoupit si od ní budete moci žluté a modré brože ve tvaru ptáčků," zve na výstavu kurátorka galerie Lenka Fricová. Samostatná výstava této výtvarnice se chystá na příští rok.

Svá díla představí učitelka výtvarné výchovy, ilustrátorka dětských knih a designérka Olena Dolhova, která pochází z Charkova a svůj domov společně se svou dcerou dočasně nalezla právě u nás v Klášterci nad Ohří. Nabídne své ztvárnění pohledů ze svého dočasného Domova v novém městě.

Společně s ní svoji tvorbu představí Šimon Čekal z Klášterce nad Ohří, známý jako sběratel dobových předmětů, které zapůjčuje na historické výstavy. Šimon je rovněž skvělý kreslíř, jenž se věnuje především kresbám Krušných hor a Klášterecka.

Hudebně vernisáž uvede další Klášterečanka, Adéla Kodytková, která zahraje na ukulele.

Výstava bude k vidění do 1. listopadu a přáním vystavujících bylo případný výtěžek z prodeje věnovat Ruskou federací okupované Ukrajině.

Foto: Lucie Kenderová