e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Aubrey Johnson zazpívá v Žatci se slovy i bez nich

publikováno: 7.10.2015, kategorie: Hudba, autor: Jiří Navrátil

Sdílet: facebook twitter google+

V sobotu 10. října od 19,00 hodin zazpívá V Městském divadle v Žatci za doprovodu svého kvintetu americká zpěvačka Aubrey Johnson. Aubrey Johnson je newyorská zpěvačka, skladatelka, pedagožka, která se specializuje na jazz, brazilskou a kreativní soudobou hudbu se slovy i beze slov. 

Je držitelem Master of Music v jazzovém vystoupení z New England Conservatory. V roce 2014 vydala své debutové album u nahrávací společnost Inner Circle Music. 

Narozena do hudební rodiny v Green Bay, Wisconsin, Aubrey si zamilovala hudbu ve velmi mladém věku a brzy poté začala zpívat v kostele nebo při klasických klavírních lekcích. Na střední škole Aubrey začala studovat jazzový klavír a zpěv u univerzitního profesora Christine Salerno. Studium u Salerna také vzbudila její počáteční zájem o brazilskou hudbu, styl, který má hlavní vliv na její práci. 

V roce 2011 nastoupila na renomovanou Berklee College of Music v Bostonu, a stala se jejich nejmladší učitelkou zpěvu. V roce 2012 se přihlásila na fakultu New England Conservatory jako dirigent školního vokálního jazzového souboru. 

Studovala i na Western Michigan university, kde byla členem Gold Company, světově proslulého univerzitního vokálního jazzového souboru. S Gold Company vystupovala v Carnegie Hall, Jazz Lincoln Center, a jiných slavných  místech mj. s Bobby McFerrinem.

Zvláštním znamením je její záliba v zpěvu beze slov. Koncept používání hlasu jako nástroje bylo něco, co začala zkoušet už jako dítě, při studiu klavíru.

Aubrey pravidelně vystupuje po celém New England a oblasti New Yorku se svou skupinou. Často představuje vlastní skladby a úpravy. Bydlí v Harlemu a dojíždí do Bostonu každý týden učit na Berklee a New England Conservatory.