e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Chomutovská knihovna vystaví největší leporelo na světě

publikováno: 7.10.2014, kategorie: Zajímavosti, autor: Tomáš Branda

Sdílet: facebook twitter google+

Chomutovská knihovna připravila na tento týden, kdy probíhá celostátní Týden knihoven, řadu zajímavých akcí. V hlavní budově burzu vyřazených dětských knih, v beletrii výstavku a kvíz k 10. výročí úmrtí spisovatele Arthura Haileyho a v dětském oddělení výstavku a kvíz ke 115. výročí narození spisovatele Ondřeje Sekory. Vše vyvrcholí v neděli 12. října, kdy můžete na vlastní oči vidět obří lepolero.

Věděli jste, že je 10. říjen vyhlášen jako Světový den duševního zdraví? Přijďte se o tom přesvědčit do naučného oddělení.

Velká akce čeká knihovnu v neděli 12. října, a to Rodinné zápolení na téma „Svět knížek“. Jako doprovodný program bude k vidění nejen největší leporelo na světě Dějiny udatného českého národa, které má 70 m na délku a 2 m na výšku, ale především chomutovská premiéra LiStOVáNí. Profesionální herci odehrají 4 divadelní představení s knihou v ruce. Jde o propojení divadla a literatury, o zvláštní druh scénického čtení, který velmi poutavou formou předkládá divákům zcela nový zážitek z četby. Hrát a číst se bude z knihy Jiřího Trnky Zahrada, Pavla Šruta Lichožrouti, Petra Morkese Komisař Vrťapka a Miloše Kratochvíla Pachatelé dobrých skutků. Na tato představení jsou zváni všichni zájemci z řad veřejnosti, nejenom soutěžící Rodinného zápolení.