e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Velké drážďanské slavnosti

publikováno: 7.8.2012, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Saská metropole Drážďany je sice živá a plná návštěvníků po celý rok, pokud ale chcete zažít opravdový mumraj, vydejte se tam o víkendu 17. až 19. srpna. Drážďanské městské slavnosti se konají počtrnácté a chystají program pro velké i malé. Konat se budou vlastně po celém města - na 16 různých místech - a jsou označovány za největší festival východního Německa.

"Chceme nabídnout něco pro vkus všech návštěvníků - klasiku, rock, populární i elektronickou hudbu. Jedno zda mladí či staří, pojďme všichni slavit," komentoval program Bernd Aust, organizátor festivalu.

Na Divadelním náměstí (Theaterplatz) na hlavním podiu se koná jak zahajovací, tak závěrečný ceremoniál. V pátek večer tam vystoupí Joy Flemming nebo kapela Die Rockys s hity 70. a 80. let. V sobotu večer tam uslyšíte rockovou kapelu Jenix a v noci vás tam čeká šestihodinová show Die Partypiloten. Závěrečný nedělní večerní koncert pak obstará Drážďanský filharmonický orchestr a sólisté Semper Oper.

Hauptstraße ve čtvrti Neustadt na pravém břehu Labe se o víkendu změní v mezinárodní kolbiště na poli uměleckém i kulinářském. Cílem je představit Drážďany jako kosmopolitní město, kde se setkávají kultury celého světa - a vy můžete ochutnat. Na zdejším nábřeží pak na děti čeká rytířský tábor a středověký trh.

Pro rodiny s dětmi bude určen program na Altmarkt s podtitulem Rodina, sport, věda. Na BabyParade, jehož patronem je brankář Dynamo Dresden a novopečený otec Benjamin Kirsten, jsou zase zváni všichni rodiče s novorozenci a rodinami. Velký průvod vyrazí v neděli v 11,00 hodin přes Augustům most (Augustusbrucke) až na Altmarkt, kde je připraven program pro děti.

Na náměstí Neumarkt bude stát vinařská vesnice, která připomene dvacet let saské vinné stezky, a řemeslný trh a hrát k tomu bude jazz a swing. U zámku (na Gelebtes Elbflorenz) to zase ožije pouličními a divadelními umělci a vychutnat si tu můžete i umění kulinářské. Navíc tu několikrát denně uvidíte muzikál Tři oříšky pro Popelku.

Podrobný program i praktické informace získáte na webu www.dresdner-stadtfest.com, který je bohužel ale jen v němčině.