e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Festival Otevřeno v Chomutově dále pokračuje

publikováno: 7.6.2016, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: Pavlína Skopová

Sdílet: facebook twitter google+

I tento týden pokračuje v Chomutově multižánrový festival Otevřeno, jehož hlavní náplní je divadlo a hudba. Už dnes se můžete přijít podívat na černé divadlo, zítra na hudební projekt Kieslowski nebo ruskou divadelní avantgardu. Zítra se navíc dočtete o víkendové akci sprejerů.

Deja vu -  černé divadlo

Nové pojetí originálního černého divadla se vážně i nevážně i zabývá soudobým životním stylem. Ukazuje, jak moderní komunikační technologie řídí lidské osudy. Vykresluje lidský život humorně, poeticky a pravdivě beze slov pouze pomocí výtvarných prvků černého divadla, tance, pantomimy a hudby. Jediné černé divadlo v Praze, které vám částečně prozradí vás čeká krátká ukázka techniky černého divadla. Můžete se tak na chvilku i vy stát hercem přímo na jevišti a to dne 7. června od 19,00 hodin v Městském divadle v Chomutově. Vstupné 100 Kč.

Kieslowski - Kulisárna

Kieslowski je hudební projekt dvou zajímavých muzikantských osobností, Davida Pomahače alias DKP (působil v kapelách Bez peří či Houpací koně) a pianistky a zpěvačky Marie Kieslowski. Jejich hudba, kterou sami označují jako urban folk, vychází z akustického zvuku kytary, piana a kontrastu dvou barevně výrazných hlasů. Během šesti let, v nichž vydali tři alba, se postupně zvukově rozrostla, zejména na zatím posledním z roku 2014, které produkoval Jan P. Muchow. Duo Kieslowski - to jsou upřímné silné texty, originální aranže a zajímavá kombinace mužského a ženského hlasu. Sami se můžete přesvědčit dne 8. června od 20,00 hodin.

Zero – Teatr novogo fronta

Nic, nic a najednou uprostřed ničeho se objeví něco. S menším či větším přičiněním, vlastním i cizím, to neustále roste a roste. Jenomže kam? Je to vlastně smutné, ale klaun se směje. Nová pouliční inscenace Iriny Andreevy je humorným zobrazením lidských slabostí v průběhu času. Nejsme nic, jenom pohybující se skládačka lidských hříchů. „Zastavte vesmír, chceme vystoupit!“ před Městským divadlem v Chomutově dne 8. června od 21.30 hodin.

Celebrity – stand up comedy 

Nečekaný pohled do soukromí Ondřeje Sokola a téměř všech umělců v České republice dne 9. června od 19,00 hodin v Městském divadle v Chomutově. „…stand up je disciplína, kde je člověk sám za sebe, a tím pádem je to něco mezi románem na jevišti, epickým vyprávěním, a zvláštním, odlehčeným hraním…“ Ondřej Sokol. Vstupné 200 Kč.