e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Martin Valina představí v klášterecké galerii svůj krušnohorský sen

publikováno: 7.5.2019, kategorie: Výstavy, autor: Lenka Fricová

Sdílet: facebook twitter google+

V galerii Kryt v Klášterci nad Ohří svou tvorbu představí fotograf Martin Valina, autor projektu Krušnohorsky myslet, žít a snít. Vernisáž výstavy s názvem Krušné hory od Moldavy po Bublavu proběhne v pátek 10. května v 17,00 hodin. Na fotky se můžete přijít podívat do 3. června.

Valinův projekt je plný fotografií, z nichž každá má svůj osobní příběh, který do něj vkládá sám autor a který určitě znají všichni milovníci Krušných hor. Projekt o horách, které mají duši. Krušnohorskou. 

Martin Valina Krušné hory objevoval nejprve na kole. A jak sám říká, jednou si nevzal helmu... „Bylo to při sjezdu od Dieterovy štoly ke Kameničce. Jeli jsme ve dvou, parťák jel první, až pod Kameničkou na rozcestí zjistil, že chybím. Ale poctivě se vrátil. Byly to hrůzné vteřiny...“

Díky tomuto zážitku zjistil, že Krušné hory se dají vnímat i jinak, než z cyklistického sedla. Že existuje krajina, která se dá projít jen s batohem a foťákem. „Nikdy bych nevěřil, že se budu těšit, až v dubnu rozevřou svou náruč koniklece. Z jara, až se rozhlédnu na Krušné hory z výhledů kolem Poohří, jako je například Mravenčák, Lestkov, Rašovické skály, či snad z nejhezčího výhledu, což je Černý vrch. Až se v červenci vytvoří růžové koberce vřesů," říká fotograf. Výstava v Galerii Kryt potrvá do 3. června.

Foto: Martin Valina.