e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Kde můžete v sobotu férově posnídat?

publikováno: 7.5.2018, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Sobota 12. května je dnem, kdy se v celé republice sejdou lidé na společných snídaních a piknicích. Férová snídaně NaZemi je připomínkou férového přístupu k produkci i konzumaci potravin a zboží vůbec. Našli jsme pro vás pár tipů, kam můžete na snídani vyrazit ve vašem okolí.

Myšlenka Férové snídaně NaZemi je velmi prostá: sejít se v parku, na nábřeží nebo na náměstí se známými, sousedy, kamarády nebo rodinou a společně posnídat fairtradové a lokální suroviny. Jednoduše a zároveň moc příjemně tak oslavíte Světový den pro fair trade a dáte najevo svůj zájem o téma spravedlivého obchodu a odpovědné spotřeby vůbec. 

Férová snídaně NaZemi se koná již posedmé a zájem o ni stále roste. Zatímco v roce 2011 se zapojilo 41 měst, vloni na 164 místech 7 800 lidí. Koordinátorem tohoto celorepublikového happeningu je brněnská nezisková organizace NaZemi.

Podívejte se, kde můžete posnídat i vy:

Kadaň
Altán zahrady KD Střelnice od 9,30 hodin, v případě nepřízně počasí v salonku na Střelnici.

Klíny
Zahrada na Ekofarmě Klíny od 10,00 hodin, deštivá varianta ve stodole.

Litvínov
Zámecká zahrada zámku Valdštejnů, od 9,00 hodin. V rámci snídaně bude možné zhlédnout výstavu Kulinářství a etiketa za Valdštejnů – výstava dobové kuchyně. Vstup zdarma. Mokrá varianta bývalá zámecká kuchyň.

Louny
Dvorek Městské knihovny v Lounech od 9,00 do 12,00 hodin.

Most
Zahrada Základní školy Václava Talicha od 10,00 hodin, a druhou variantou je arboretum Základní školy ve Svážné ulici od 10,00 hodin.

Peruc
Obecní park nad Pamětní síni Emila Filly od 9.30 hodin, mokrá varianta v knihovně.

Žatec
Klášterní zahrada od 10,00 hodin, v případě deště se schováte pod dřevěné přístřešky v zahradě.

Foto: Městská knihovna Louny.