e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

V Kolibříku si mohou kojenci i pospat

publikováno: 7.5.2012, kategorie: Zajímavosti, autor: Oldřich Urban

Sdílet: facebook twitter google+

Matky miminek jsou v jednom kole, a proto rády využijí možnosti odpočinku, kterou jim nabízí chomutovské mateřské centrum Kolibřík. Centrum totiž rozšířilo provozní dobu i přes poledne.  Pomalu stává rodinným, protože jeho nabídka pro veřejnost zahrnuje nejen akce pro děti do tří let, ale i děti školní (víkendové pobyty) a dospělé (např. kreativní večery). Pro mladé rodiny ze sídlišť je zajímavá také možnost pronájmu prostor či zahrady na grilování, oslavy narozenin apod.

Je to ideální doba pro maminky malých dětí, které po obědě spinkají v kočárku,“ vysvětluje Petra Bělohlavá, vedoucí projektu mateřského centra. V centru je i mikrovlnka, jídelní židličky, takže stačí mrňata nakrmit přineseným obědem a ukolébat je na přilehlé zahradě, zaparkovat pod okno a v klidu si nad kávou popovídat s ostatními maminkami. Herna je v tento čas méně vytížená, takže klid je téměř zaručen. Provozní doba je upravena i pro ranní ptáčata, otevřeno je už od osmi, zavírá se v 18 hodin.

Kolibříkovská herna je v prostorách bývalé školky na sídlišti Březenecká. Centrum nabízí v přilehlých prostorách i kroužky, přednášky na témata výchovy dětí, psychologie, rodinných financí či pracovní poradenství a další placené služby jako je např. laktační poradna s půjčováním odsávačky a předporodní kurzy. „Nastávající rodiče jsou spokojení s instruktážními panenkami, na nichž si trénují péči o novorozence. Do kurzu se aktivně zapojují i někteří tatínci. Trénink se jim bude hodit,“ komentuje s úsměvem Bělohlavá.

AKTIVITY NA PŘÍŠTÍ TÝDNY:
po 7. 5. 16h Vyrábíme přání mamince ke Dni matek
út 10. 5. 16.30h Malované kameny
út 15. 5. 16.30h Závody odrážedel a kol na zahradě centra
po 21. 5. 16h Canisterapie pro děti ve věku 2-3 roky
po 28. 5. 16h Canisterapie pro děti plaché a s handicapem