e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Novinky v Dolním Poohří již míří do infocenter

publikováno: 7.4.2023, kategorie: Turistika, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Co čeká turisty v sezóně 2023 v Dolním Poohří, mohou zjistit návštěvníci z nového vydání publikace Novinky v Dolním Poohří. V těchto dnech ji Destinační agentura Dolní Poohří distribuuje do infocenter a turistických objektů regionu. Právě na informovanost turistů se chce agentura v letošním roce soustředit.

„V letošním roce se budeme více věnovat turistickému managementu, propojení poskytovatelů turistických služeb a zlepšení informovanosti návštěvníků. Chceme zjednodušit cestu turisty ke službám,“ vysvětluje ředitel Destinační agentury Ing. Lukáš Pichlík. Agentura proto připravuje aktualizaci webových stránek a nově katalogy ubytovatelů, poskytovatelů služeb a producentů regionálních výrobků a potravin. „Naším cílem je stát se zastřešující platformou,“ doplňuje Lukáš Pichlík. „Komunikace s obcemi, poskytovateli turistických služeb a dalšími zainteresovanými bude hlavním úkolem nového člena managementu agentury, který jeho řady rozšířil v březnu. Musíme oslovit místní podnikatele i instituce a přesvědčit je, že partnerství s Destinační agenturou pro ně bude přínosné,“ říká místopředseda správní rady Michal Voltr.

Agentura ale nezapomene ani na tradiční akce pro širokou veřejnost. Na konci dubna odstartuje nový turisticko-sportovní seriál, který naváže na oblíbenou Ohřeckou osmičku. Pod názvem Agaraton nabídne šest tras pro pěší, běžce i cyklisty napříč celým Dolním Poohřím od Perštejna do Peruce. Chybět nebude ani tradiční prázdninový Den Ohře, který se letos přesune na výstaviště v Lounech a konat se bude 22. července.

„Pokud jde o propagaci Dolního Poohří směrem k široké turistické veřejnosti, chceme se letos zaměřit silněji na vizuální stránku, ať už jde o nabídku krás regionu prostřednictvím sociálních sítí nebo sérii videopozvánek na výlety Dolním Poohřím. Naším cílem bude ukázat turistům, že u nás najdou atraktivní památky, sportovní vyžití, ale též neobjevená místa s jedinečným geniem loci,“ doplňuje Michal Voltr. Od 1. dubna se na facebookový profil Dolní Poohří vrací seriál Na vlně zážitků, který nabízí tipy na akce a výlety v regionu. Každé úterý pak má premiéru jeden z dílů videoseriálu Toulky Dolním Poohřím. „Na závěr desetidílného seriálu představíme nový web s videi i informacemi pro turisty, aby se mohli po našich stopách ihned vydat,“ uzavírá Lukáš Pichlík.