e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Do přírody už bez roušky

publikováno: 7.4.2020, kategorie: Zajímavosti, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Dobrá zpráva pro všechny, kteří se obávali vyrazit na vycházky do přírody - zákaz volného pohybu se na sportování a vycházky nevztahuje, ale navíc není nutné při něm ani používat roušky. Opatrnost je přesto na místě.

V úterý 7. dubna začalo platit nové nařízení Ministerstva zdravotnictví, které uděluje některé výjimky ze zákazu volného pohybu lidí. Ten se nyní nevztahuje na sportování na venkovních sportovištích, v parcích a v přírodě. Roušky v takovém případě nepotřebujete, jestliže jste na sportovišti či v přírodě sami nebo jste od sebe vzdáleni alespoň 2 metry nebo třeba chráněni zdí a plotem. Společně mohou sportovat jen dvě osoby, s výjimkou rodiny. Nesmí se využívat žádné související vnitřní prostory sportoviště jako jsou šatny, umývárny, sprchy a podobně.

Tipy na výlety a procházky do přírody i s bezpečnostními radami vám přinášíme třikrát týdně ve Speciálu Bezpečně do přírody

Zmírnění opatření využil například mostecký rekreační areál Benedikt, kde si nově ve dvou můžete zahrát za oplocením tenis. Magistrát města Mostu rozhodl, že se opět otevřou i rekreační areály Matylda a Benedikt.

Foto: Daniel Reche, Pixabay.