e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Jak jste na tom s pamětí? Otestujte se v Lounech

publikováno: 7.3.2020, kategorie: Vzdělávání, autor: Marcela Langrová

Sdílet: facebook twitter google+

V rámci celosvětové akce Týden uvědomění mozku pořádá Městská knihovna Louny v týdnu od 13. do 22. března trénování paměti s akreditovanou lektorkou. Můžete si otestovat svou paměť a naučit se triky, jak zlepšovat své mentální schopnosti a kreativitu.

Lektorkou kurzů bude Marcela Langrová. Knihovna na bízí následující termíny: 16. 3. od 13,00 v knihovně pro uživatele sociálně-terapeutické dílny, 17. 3. od 9,00 v Domově seniorů v Rakovnické ulici, 19. 3. od 9,30 pro širokou veřejnosti v knihovně a 20. 3. od 17,00 v obci Veltěže v prostorách Obecního úřadu.

Cílem Národního týdne trénování paměti je přesvědčit nejen seniorskou populaci, ale i širokou veřejnost, že jen ten, kdo trénuje všechny mozkové funkce správně a pravidelně, kdo dbá na to, aby napětí bylo vždy vyváženo uvolněním, může zvyšovat své mentální schopnosti a kreativitu, zachová si vynikající paměť a celkovou duševní výkonnost do vysokého věku. Trénování paměti je efektivním nástrojem proti zhoršování mentálních funkcí, zároveň rychlou cestou ke zvýšení sebevědomí a získáváním větší mozkové kapacity.

Ilustrační foto: Yerson Retamal from Pixabay.