e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Zima v Krušných horách: Lyžařská sezóna pomalu končí

publikováno: 7.3.2019, kategorie: Turistika, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Téměř jarní teploty zbavují Krušné hory posledního sněhu a v tomto týdnu sněžili jen ve vyšších polohách. Kvalitní lyžování si můžete užít ve výše položených střediscích a s běžkami je to podobné.

Kolem metru převážně technického sněhu ještě leží na sjezdovkách Skiareálu Klínovec. V provozu necelých 30 kilometrů sjezdovek a jedenáct lanovek a vleků. V provozu jsou všechny linky skibusu, včetně toho Fichtelberg v Německu. Otevřeno je od 9,00 do 16,00 hodin, večerní lyžování denně až do 16. března od 16,00 do 21,00 hodin. Otevřen je také snowpark na Neklidu a cool fun park Pod Zámečkem. 

Středisko Novako na Božím Daru, které nabízí lyžování především pro rodiny s dětmi, je v provozu celé od 9,00 do 16,30 hodin, večerní lyžování od 19,00 do 20,30 hodin, od středy je otevřen též snowtubing. Na Božím Daru je dále k dispozici vlek Za Prahou a Hranice.

Ve středisku Klíny skončil provoz sedačkové lanovky, sveze vás nyní vlek K1 Poma, a to od 9,00 do 16,00 a od 17,00 do 20,00 hodin. 

Na Bouřňáku na Teplicku už ukončili denní lyžování. Zajezdit si můžete v pátek 8. března večer od 18,00 do 21,00 hodin, využít můžete sjezdovky Slalomák a Hrobská. Pokladna je pouze v Mikulově, parkování je možné pouze na asfaltových plochách v Mikulově a na cestě k hotelu Bouřňák.

Skiareál Alšovka u Klášterce nad Ohří kvůli nedostatku sněhu nabízí jen sjezdovku č. 1 a malý vlek. Denní lyžování od 9,00 do 16,00 hodin, večerní bylo zrušeno. Kiosek je tento týden uzavřen, v provozu lyžařská škola a půjčovna. Poslední akcí lyžařské sezóny bude 23. března Párty u bazénu.

Už jen 30 centimetrů sněhu leží ve skiareálu Mezihoří na Chomutovsku. Tento týden otevřeno pouze pro večerní lyžování od 17,00 do 19,30 hodin a v provozu je pouze velký vlek.

V Českém Jiřetíně je v provozu vlek č. 1 u kostela, a to od 9,00 do 16,00 hodin. Provoz o víkendu zatím středisko nezveřejnilo, ale již minulý víkend zůstaly v provozu pouze sjezdovky U Kostela.

Svůj provoz již ukončila nízko položená sjezdovka v Meziboří u Litvínova. Případní majitelé čipových karet je mohou vracet ve sportovní hale, jsou však využitelné i v dalším roce.

Stále obstojné podmínky hlásí areál Zadní Telnice, kde je 30 až 40 cm sněhu. V provozu je šest vleků. Otevřeno od 9,00 do 16,00 hodin a jezdí se za nižší ceny.

Areál Komáří Vížka byl kvůli nedostatku sněhu mimo provoz již minulou neděli, aktuální zprávy provozovatelé nezveřejnili.

Skiareál Pyšná u Jirkova už nabízí v týdnu pouze večerní lyžování od 17,00 do 20,00 hodin. V provozu je už nyní jen malá sjezdovka a dětský skipark. Ve čtvrtek 7. března se pojede závěrečný závod Večerní ligy, start v 18,00 hodin.

Upravené běžecké tratě v tuto chvíli nabízí západní Krušnohoří na hřebenech hor. Aktuální stav běžeckých tras v Karlovarském kraji můžete sledovat zde

Trasy ve východním Krušnohoří byly naposledy upravovány před minulým víkendem. Dlouhá Louka a Klíny mají místy až půl metru sněhu, ale kvalita sněhu se zhoršuje, nejméně je ho v okolí Lesné.