e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Gotická show v žateckém divadle

publikováno: 7.3.2014, kategorie: Hudba, autor: Karel Fiala

Sdílet: facebook twitter google+

Vzhlédnuti ve šlechetných ideách parníku Carpathia, jež 18. 4. 1912 připlouvá s trosečníky Titanicu, nachází podobenství mostečtí gotici Carpatia Castle a legendární kapely XIII. století a ve stejný den, jen o 102 let později, pozvednou společně oponu třetího dějství Gothic Theatre! Diváky čeká velkolepá hudební i taneční gotická show v Žatci.

Roku 1849 umírá dekadent E. A. Poe a v českém království otevírají Žatečané klasicistní divadlo, svou magickou atmosférou přímo předurčené k uvolnění gejzíru emocí mezi hledištěm a pódiem. A není náhoda, že právě v Mezinárodní den památek rozezní útroby malebného divadla temná rocková zpověď s mystickou show magických proměn.

V pátek 18. dubna vystoupí v Žateckém divadle průkopníci a legenda gotického roku v Čechách skupina XIII. století v čele se zpěvákem, textařem a spisovatelem Petrem Štěpánem spolu s mosteckou gothic rockovou skupinou Carpatia Castle za doprovodu taneční skupiny Rockbalet Most. Koncert nabízí divákům skvělou podívanou na velkolepou gotickou show. Exkluzivitu celé akce zajišťuje atmosféra a především perfektní akustika Žateckého divadla, ve kterém se podobná akce v dějinách divadla pořádá vůbec poprvé. Zvuk a osvětlení celého koncertu zastřešuje pan Martin Veselý, ředitel Žateckého divadla a pořadatel Dočesné Žatec. Kapacita sálu divadla je 330 míst k sezení.