e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Dnes startuje Noční pochod na Milešovku

publikováno: 6.11.2020, kategorie: Turistika, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Od dnešního dne, pátku 6. listopadu až do 15. listopadu se můžete zúčastnit 55. ročníku turistického pochodu na nejvyšší vrchol Českého středohoří, Milešovku. Pořadatelé ho letos pojmenovali Nočním pochodem proti koroně a upravili pravidla tak, aby se mohl konat i v nouzovém stavu.

"Budete mít jedinečnou možnost se zúčastnit Nočního pochodu, který bude trvat 10 dní. Od 6. do 15. listopadu 2020, se můžete zúčastnit a podpořit tak dlouholetou tradici Nočního pochodu i v této době," vysvětlují pořadatelé z oddílu turistiky USK Slavie v Ústí nad Labem. "Máte tedy jedinečnou příležitost užít si Noční pochod ve dne, vybrat si den v týdnu a klidně i dle aktuálního počasí," dodává Tomáš Tkáč.

Pochod z Ústí nad Labem na Milešovku v noci v délce 20 kilometrů je od roku 2002 pořádán také jako memoriál Hanky Vocáskové. Registrace je k dispozici na webových stránkách pochodu, na e-mail uvedený při registraci obdržíte platební údaje k dobrovolnému startovnému (pořadatelé navrhují 100 korun). V případě registrace vám po skončení akce zašlou unikátní diplom, ale samozřejmě můžete vyrazit i bez registrace. Pro ověření, že jste pochod absolvovali v termínu od 6. do 15. listopadu a k získání unikátního diplomu máte několik možností, jak dát vědět. Můžete zaslat absolvovanou trasu v elektronické podobě pomocí sportovních aplikací či poslat foto z vrcholu Milešovky s datem nebo fotku unikátního razítka, umístěného na vrcholu Milešovky. Vše zasílejte na e-mail: milesovkavnoci@seznam.cz.