e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Víkend v Jazz clubu: divoký klezmer, zpěvačka a spisovatelka

publikováno: 6.11.2015, kategorie: Hudba, autor: JP

Sdílet: facebook twitter google+

V pátek 6. listopadu se v Jazz clubu v Teplicích v prostorách zámku můžete těšit na koncert divoké kapely z Izraele Jewish Monkeys, tentokrát ve stoje. V sobotu pak do klubu zavítá dvojice Vladivojna La Chia a Natálie Kocábová.

Koncert skupiny Jewish Monkeys, tedy osmi hudebníků z Tel Avivu by se snad dal popsat jako satiricky osvobozující údery založené na anglicky zpívaném balkánském klezmer-rocku a netabuizovaných textech. Jejich záliba v jevištních groteskách a la bratři Marxové a v kombinaci s jejich zvukemje až opojným zážitkem. Pořádá spolek Ulpan Teplice v rámci akce Teplický cimes 2015 - Dny židovské kultury.

V sobotu 7. listopadu jste zváni na vystoupení zpěvačky, skladatelky Vladivojny La Chia a spisovatelky Natálie Kocábové. Vladivojna během společného vystoupení představí svou širokou hudební tvorbu, kdy se sama doprovází na akustickou kytaru a elektrickou basu. Natálie Kocábová je autorkou básnických sbírek i prozaických textů, vrámci vystoupení představí svůj poslední román Tohle byl můj pokoj. Zazní i několik společných písní.