e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Festklip už brzy zvolí nejlepší videoklipy

publikováno: 6.11.2015, kategorie: Hudba, autor: Magdaléna Jenčíková

Sdílet: facebook twitter google+

Festival klipů regionálních kapel se letos koná už šestým rokem. I tentokrát zasedne odborná porota a vybere nejzajímavější a nejpovedenější videoklip. Hudební žánr přitom nehraje roli. Důležitý je nápad a originální provedení ne samotné skladby, ale právě videoklipu. Hlasovat můžete do 13. listopadu.

„Každý rok se nám sejde přibližně přes dvacet klipů. A dávno už nejsou jen z oblasti Mostecka. Festklip má dnes celorepublikový dosah a dokonce i přeshraniční, protože v minulých letech se nám několikrát zúčastnily kapely až ze Slovenska. Už teď je přihlášených 19 klipů,“ říká za společnost Mistral TV produkce, která je organizátorem festivalu, Pavel Fekete.

Festival vznikl v roce 2010. Proto, aby podpořil regionální amatérské kapely, které nemají příležitosti se prezentovat. Přitom i tyto kapely točí své videoklipy, ačkoliv je těžké je prezentovat například v některé z celoplošných televizí. Nejlepší klipy vybírá každoročně porota složená z lidí, kteří mají blízko k hudbě a natáčení, hlasují ale také fanoušci po internetu a to na festivalových stránkách www.festklip.cz. Festival by nebylo možné uskutečnit bez podpory Ústeckého kraje a Města Mostu.

Přihlašovat nové klipy je stále možné, spuštěno bylo i hlasování. Posílat klipy a současně hlasovat lze do půlnoci 13. listopadu. Vyhlášení výsledků se pak odehraje o den později 14. listopadu 2015 v Metro Music Club v Mostě.