e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Listopad rozvášní čokoládou, pobaví divadlem a zaujme výstavami

publikováno: 6.11.2014, kategorie: Tipy na víkend, autor: Tomáš Branda

Sdílet: facebook twitter google+

Velmi rozmanitý program čeká na Chomutovany i turisty v listopadu. Uskuteční se například velmi zajímavé výstavy, zábavu přinese zoopark i chomutovské divadlo a napětí se dočkají fanoušci hokeje, fotbalu i tance. 

Anatomické anomálie ukáže výstava Katastrofy lidského těla. Ta zaplní sklepy Špejcharu do 9. listopadu. Voskové figurýny ztvárnili umělci podle skutečných lidí, například siamských dvojčat či vlčího muže. Zcela z jiného soudku je výstava skla Moser. Nádherné kousky z křehkého materiálu si lidé budou moci prohlédnout v galerii Špejchar do konce prosince. 

Další zajímavý podívaná se odehraje v kině Svět. Návštěvníci si prohlédnou prostory Vatikánských muzeí a Sixtinské kaple prostřednictvím ULTRA 4K/3D filmových kamer. Exkluzivní prohlídka okem kamery se koná 15. listopadu od 19,00 hodin.

Pro vášnivé milovníky sladkého, čokolády především, je jako stvořená přednáška Život s vášní a čokoládou. Ta přítomným poví vše o sladké neřesti a navíc kousky smyslnosti budou moci i ochutnat. Čokoládové snění začne 19. listopadu v 17,00 hodin ve velkém sále SKKS.

Dva příjemně ztrávené večery nabídne divákům městské divadlo. Nejprve 12. listopadu v 19,00 hodin komedii Sextet o změně pohlaví a reakcích okolí hlavního hrdiny, poté 26. listopadu od 19,00 hodin komedii Manželský poker o manželství i milencích. 

Milovníci country hudby si užijí koncert skupiny Cop. Kapela vystoupí 6. listopadu v 19,00 hodin v Kulisárně. Kdo má rád hudbu i s tancem, jistě přivítá pravidelný Večerníček pro seniory. Taneční podvečer s Malou českou muzikou začne 15. listopadu v 17,00 hodin v kulturním domě na Zahradní.

Veselo bude i v zooparku. Tam se 8. listopadu sejdou účastníci Rodinného zápolení při patnácté akci Uspávání ježečků. Ve Staré Vsi si 15. listopadu budou lidé vyrábět lampiony při Řemeslné dílně. Také v listopadu pokračují večerní procházky zooparkem každý pátek, v sobotu jsou zas večery určené procházkám po Staré Vsi. Oba druhy prohlídek začínají v 17,30 a je nutné se na ně předem objednat. 

V listopadu si neodpočinou ani sportovci a jejich fanoušci. Zimní stadion zaplní hned čtyřikrát v měsíci hokejisté. Již 8. listopadu se chomutovští Piráti utkají s Havířovem, 12. listopadu s Českými Budějovicemi, 19. listopadu s Prostějovem a 26. listopadu s Litoměřicemi. Zápasy začínají vždy v 17,30. 

Zkrátka nepřijdou ani fanoušci fotbalu. Chomtuov se 15. listopadu v 10,15 hodin utká s týmem ze Štěchovic. 

Povzbuzení publika si jistě zalouží i tanečníci při Velké ceně města Chomutova. Prostory městského divadla zaplní 16. listopadu od 14,00 hodin účastníci mezinárodní soutěže ve sportovním tanci BAM ve standardních a latinskoamerických tancích.