e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Žatecké divadlo chystá dva koncerty

publikováno: 6.10.2018, kategorie: Hudba, autor: Karel Fiala

Sdílet: facebook twitter google+

Steve Clar Trio ze Spojených států a kapela Jawbone ze Spojeného království - taková je říjnová hudební nabídka Městského divadla v Žatci. Američan Clark s doprovodem dorazí do Žatce ve čtvrtek 11. října, britský rokenrol bude znít následující týden, v úterý 16. října.

Na své podzimní turné se vydává Steve Clark trio ve složení Steve Clark (basa), Vajco Deczi (bicí) Walter Fischbacher (klávesy). Přijede zahrát i do Žatce, kde už v roce 2005 spolu hráli jako členové Jazz Celuly trumpetisty Laca Decziho, Vaicova otce. Všichni jsou už ostřílení muzikanti, kteří spolu ale i v jiných uskupeních projeli kus hudebního světa. Dlouho spolu hráli po boku či za zády Laca Decziho. 

Steve Clarke se tímto tour vrací do Evropy. Takto cestuje, hraje a nahrává už 15 let. Jako lídr svých vlastních sestav vydal už 6 alb. Narodil se a vyrostl v Bridgeportu v USA. Vystupoval společně s jazzovými velikány, jako jsou Mike Stern, Sherri Winston a Sam & Dave. Toto turné znamená jeho návrat do Evropy po dvouleté přestávce. Koncert začíná 11. října v 19,00 hodin.

Naopak kapela Jawbone objeví na evropské pevnině úplně poprvé. Na turné se vydává v předvečer vydání své první desky. Je to zbrusu nový (založený v roce 2017) londýnský bluesrockový kvartet pojmenovaný po písni americké skupiny The Band. Tvoří jej ostřílení a v britském hudebním průmyslu respektovaní rockeři Paddy Milner (klávesy, vokály), Marcus Bonfanti (kytara, vokály), Rex Horan (baskytara) a Evan Jenkins (bicí, perkuse). 

Členové kapely mají mnoho zkušeností a hráli s velkými hudebními esy jako Tom Jones, Eric Clapton, Jack Bruce, Van Morrison, Robert Plant, Dave Gilmour nebo Ten Years After (Marcus Bonfanti je od roku 2014 jejich členem). V lednu roku 2018 byli Jawbone vybráni jako doprovod Eric Claptona, Van Morrisona a Toma Jonese na charitativní představení Paul Jonese v Gildě v Guildfordu. Autorská i muzikantská spolupráce Bonfantiho a Milnera ve spojení s jejich rytmickou sekcí zaručuje mimořádný hudební zážitek jak na koncertě tlak při poslechu jejich prvního alba. V Žatci zahrají 16. října v Městském divadle od 19,00 hodin.

Vstupné na oba koncerty je 100 Kč v předprodeji a 180 Kč v den koncertu.