e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Držitel Anděla „dné“ zahraje v chomutovském Prioru

publikováno: 6.10.2017, kategorie: Hudba, autor: Petr Karásek

Sdílet: facebook twitter google+

Na sobotu 7. října připravila sdružení Kuprospěchu a Večery jinak již 12. vydání putovní akce Konzert. Kritikou oceňovaný elektronický projekt „dné“ a kytarista Tomáš J. Holý vystoupí v prostoru bývalého obchodního domu Prior (později Labuť) v Ruské ulici v Chomutově.

Dné je Ondřej Holý. V letech 2009 až 2013 vydal čtyři EP, od roku 2010 pracoval na své debutové desce. Nahrávka pojmenovaná “These Semi Feelings, They Are Everywhere” vyšla v listopadu 2016 na Majestic Casual Records. Vzbudila zaslouženou pozornost řady zahraničních prestižních médií a také fanoušků. Úspěch byla završen dvěma oceněními za Album roku od českých kritiků (Vinyla, Apollo) a Andělem za Elektronické album roku. Dné byl prvním hudebníkem, který toto trio hudebních ocenění zkompletoval.

Nebývaleným talentem obdařený kytarista Tomáš J. Holý je silně ovlivněn hrou kytarových mistrů jako jsou Andy McKee či Michael Hedges. Stejně tak je velkým milovníkem post-rockových kytarových ploch. 

„Dné je výjimečný projekt, který si Chomutov určitě zaslouží vidět a slyšet. A Tomáš Holý umí zahrát věci, o kterých byste si mohli myslet, že na kytaru zahrát nejdou. Posluchače dostává do varu taky jako busker, tedy pouliční hráč,“ zve do bývalého Prioru diváky jeden z pořadatelů akce Petr Karásek.

Sobotní koncert začíná ve 20,00 hodin, vstupné činí 70,- Kč. 

Foto: Radek Brousil