e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Klášterec stále vylepšuje své letní kino

publikováno: 6.8.2020, kategorie: Zajímavosti, autor: Adéla Václavíková

Sdílet: facebook twitter google+

„Máte tu krásný letňák, výborně umístěný,“ pochvaloval si manažer Čechomoru klášterecký areál. Koncert oblíbené svitavsko-pražské skupiny přilákal více než 300 návštěvníků, ale rozhodně to není jediná akce, která se zde o prázdninách koná. Kromě filmů mohou návštěvníci navštívit další akce pro děti i dospělé. Město nadále pokračuje v opravách celého přírodního areálu.

Letní kina v České republice ubývají a v Klášterci to ožívá nejen večerními produkcemi českých a zahraničních filmů, ale i řadou akcí pro děti i dospělé. Letos město přistoupilo ke kompletní rekonstrukci jeviště s plátnem a zastřešením, konstrukce pódia je nyní zakryta dřevěným roštem, což při pohledu ze sousedního zámeckého parku každý uvítá.

V minulých letech se kino dočkalo nové elektroinstalace, vybudovaly se také nové dlážděné cesty či zpevněné plochy, což každý ocení zejména při nepříznivém počasí. Pobyt v letním kině je rovněž usnadněn méně pohyblivým návštěvníkům. V minulém roce byly v celém areálu opraveny objekty promítárny, občerstvení, pokladny včetně nových veřejných toalet. Dříve se opravily lavice, regenerace se dočkala i tamní bohatá zeleň, která příjemně stíní během horkých letních dní.

Modernizace letního kina nekončí, na příští rok je naplánována kompletní rekonstrukce oplocení. Současný plot zbytečně přírodní areál sousedící se zámeckým parkem a pozemkem gymnázia hyzdí. Nová bude i vstupní brána. Do budoucna město plánuje opravu přístupové cesty včetně osvětlení.