e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Soutěžní léto: Divadelní léto na Hněvíně

publikováno: 6.8.2018, kategorie: Zajímavosti, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Tři inscenace pro dospělé a oblíbenou pohádku Tři veteráni pro děti přiveze na přelomu srpna a září do Mostu pražská divadelní společnost INDIGO Company. Festival Za divadlem na Hněvín! Začíná ve středu 29. srpna. V našem Soutěžím létě můžete vyhrát volné vstupenky. SOUTĚŽ SKONČILA

„V průběhu pěti dní budete mít příležitost zhlédnout šest představení v podání nezávislé divadelní společnosti INDIGO Company. Těšit se můžete na známé tváře z televizních obrazovek i hvězdy Městského divadla v Mostě,“ říká Lilian Fischerová z pořádající agentury.

Festival bude zahájen ve středu 29. srpna ve 20,00 hrou Pivo s Jiřím Krausem a Jakubem Koudelou. Konverzační komedie chorvatského autora vypráví příběh dvou mužů, otce a syna, kteří žijí ve společné domácnosti bez matky -  ta je opustila záhy po synově narození. Dojemný příběh autenticky vykresluje komplikovaný vztah dvou mužů, bez patosu, s úsměvem a s láhví piva v ruce. 

Ve čtvrtek 30. srpna zavítá na Hněvín sólistka Národního divadla v Praze Andrea Kalivodová, která divákům v inscenaci Commedia finita přiblíží život slavné české operní umělkyně Emy Destinnové. O hudební doprovod se postarají Monika Bucharová (violoncello) a Štěpán Buchar (kytara). Představení začíná ve 20,00 hodin.

V pátek 31. srpna a sobotu 1. září 9. od 19,00 hodin na vás čeká klasická komedie Oscara Wilda Jak je důležité býti (s) Filipem. Ve stylovém moderním provedení se představí Radek Zima, Dana Morávková nebo Stanislava Jachnická, Miroslav Dvořák, Michael Vykus, Lilian Fischerová, Simona Vrbická a další. 

Festival na Hněvíně potěší na začátku školního roku také dětské diváky, pro něž si divadelní společnost přichystala oblíbenou pohádku Jana Wericha Tři veteráni. V pohádce o třech vysloužilých vojácích, kteří se toulají světem, aby zjistili, v čem tkví to pravé lidské štěstí se potkáte s herci mosteckého divadla. Pohádka se hraje v sobotu a neděli 1. a 2. září vždy od 15,00 hodin. Před oběma představeními bude na nádvoří hradu Hněvín probíhat tvořivá dílnička pro rodiče a děti s Henrietou Hornáčkovou, známou baletkou a herečkou. Začíná ve 12,00 hodin a vstup je 100 Kč.

Všechna představení probíhají na venkovní scéně hradu Hněvín. Nemístenkové vstupenky jsou již nyní k zakoupení v síti Ticketportal. Vstupné na představení pro dospělé je 280 korun, na pohádku 180 Kč pro dospělé a 150 Kč pro děti. Pokud bude představení z důvodu nepříznivého počasí zrušeno, vrací se vstupné. Další informace o festivalu můžete získat na webu www.indigocompany.cz.

SOUTĚŽ:

Od: 6.8.2018

Do: 12.8.2018

Otázka: Jak se jmenoval alchymista rudolfínské doby, který byl vězněn na Hněvíně? Správná odpověď byla Edward Kelley (případně Kelly).

Cena: 3x volné vstupenky na vybrané představení pro 2 osoby

Jak hrát: Přejděte na facebookový profil magazínu e-region.cz, dejte mu like a v soukromé zprávě (abyste nenapovídali ostatním) pošlete správnou odpověď. Pokud nemáte facebookový účet, zašlete odpověď na adresu obsah@e-region.cz.

Kompletní pravidla a pokyny, jak soutěžit, najdete v článku Soutěžní léto: Jak hrát?