e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Přijíždí Kinematograf Bratří Čadíků

publikováno: 6.7.2017, kategorie: Divadlo a film, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Do regionu podél řeky Ohře míří Kinematograf Bratří Čadíků. Jeho první zastávkou bude Kadaň, kde se bude promítat od neděle 9. července. Pokračovat bude dál do Žatce, Postoloprt a na zámek Nový Hrad v Jimlíně. Přiváží celkem čtyři české snímky - dvě komedie, pohádku a dokument.

Kinematograf Bratří Čadíků je pojízdné letní kino, které na několika trasách brázdí Českou republiku. V neděli 9. 7. dorazí na Mírové náměstí v Kadani. Diváci uvidí postupně pohádku Řachanda, dokument Dana Pribáně Trabantem do posledního dechu, hořkou komedii Teorie tygra a romantický film Všechno nebo nic.

Od 13. do 16. července bude kinematograf promítat na náměstí Svobody v Žatci, a následující čtyři dny, tedy od 17. do 20. července v zámecké zahradě v Postoloprtech. Pořadí promítaných filmů je stejné.

Jinak se budou promítat filmy na nádvoří zámku Nový Hrad v Jimlíně. Prvním filmem v pátek 21. července bude Teorie tygra, následuje komedie Všechno nebo nic, v neděli 23. 7. je na programu pohádka Řachanda a na závěr dokument o nejdrsnější cestě Dana Pribáně trabantem.

Promítá se vždy po setmění, tedy mezi půl desátou a desátou hodinou. Vstup je zdarma, ale pokud přispějte, vybrané dobrovolné vstupné půjde do nadace Konto Bariéry.

Foto: Z dokumentu o cestě trabantem Dana Pribáně.