e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Klášterecká galerie spojí hudbu a výtvarné umění

publikováno: 6.7.2016, kategorie: Výstavy, autor: Adéla Chlupová

Sdílet: facebook twitter google+

Nová výstava v galerii Kryt v Klášterci nad Ohří malířky Viktorie Chaloupkové v sobě spojí výtvarné umění s hudbou. Během vernisáže v pátek 8. července doslova, neboť ji svou účastí a hudbou poctí houslista Jaroslav Svěcený, hlavní aktér právě probíhajícího hudebního festivalu Klášterecké hudební prameny.

Viktorie Chaloupková je vyhledávanou českou malířkou, která je i mezinárodně uznávaná. A není divu. Její obrazy mají totiž silný emocionální náboj, až je někteří nazývají šansony. Snoubí se v nich realita s nadrealitou. „Maluji o sobě a o lidech, které potkávám. Realita mi slouží jako odrazový můstek. Plátno a barvy jsou pro mne výzvou k dialogu. Snažím se vyprovokovat diváka k zamyšlení, probudit v něm naději,“ říká malířka Viktorie Chaloupková, jejíž výtvarné dílo má dlouhodobě v oblibě také houslový virtuos Jaroslav Svěcený. 

A protože od hudby je k malování jen krůček, tak na vernisáži výstavy obrazů Viktorie Chaloupkové v pátek 8. července v 17,00 hodin zahraje právě Jaroslav Svěcený, který je hlavním aktérem současně probíhajícího festivalu Klášterecké hudební prameny. 

Tématem klášterecké výstavy Viktorie Chaloupkové bude Óda na něžnost. Uvidíme autorčiny nejnovější olejomalby, v nichž dominují ženy, hudba a květiny. „Život mi dnes připadá trochu jako mistrovství světa v krasobruslení, prvních padesát let to jsou povinné jízdy, od padesáti do šedesáti volné tance a po šedesátce exhibice, začíná legrace a zábava. Dnes jsem se po mnoha omylech a chybách začala dívat na svět maličko s nadhledem a úsměvem,“ říká malířka, jejíž obrazy plné barev a života rozsvítí galerii Kryt až do 2. srpna 2016. Otevřeno je po celý týden od 8,30 do 17,00 hodin.