e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Prázdniny jsou časem letních kin, podívejte se kam vyrazit

publikováno: 6.7.2015, kategorie: Divadlo a film, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Červenec a srpen jsou časem, kdy můžete vyrazit do kina pod širým nebem. V našem regionu promítají tradiční letní kina třeba v Chomutově, Žatci, Klášterci nebo Bílině, letos se ale přidávají i méně obvyklá místa jako koupaliště v Duchcově a Litvínově a dorazí také pojízdný kinematograf bratří Čadíků, který nabídne například pohádku Tři bratři.

V Žatci začalo promítat letní kino ve Vrchlického ulici, které si letos připomnělo již 60 let svého provozu, v polovině června. Promítá vždy od čtvrtka do neděle, v červenci od půl desáté. Vidět můžete současnou filmovou produkci.

Přestože Žatec má vlastní letní kino, dorazí v červenci na náměstí Svobody kinematograf bratří Čadíků. Jako tradičně přiváží české filmy, takže můžete vidět od 16. do 19. července filmy Vejška, Tři bratři a Fotograf, od 21,30 hodin.

Od 12. do 15. července bude kinematograf hrát v Kadani (Tři bratři, Hodinový manžel, Vejška, Fotograf), od 20. do 23. července na zámku Nový Hrad v Jimlíně na Lounsku (Vejška, Hodinový manžel, Tři bratři, Fotograf) a od 24. do 27. července v Radovesicích. V Telnici v Krušných horách se bude hrát od 3. července do 6. července na parkovišti u Sokolovny.

Letní kino v Chomutově zahájilo provoz 1. července a nabízí velmi zajímavé filmové večery, sázející na osvědčenou klasiku. Pro děti třeba pohádky jako Peklo s princeznou či film Přijela k nám pouť. Dospělé potěší české snímky Balada pro banditu, Kouř, Pražská 5 a první srpnový večer i letní klasika Rozmarné léto. Promítání doplní čtvrteční představení pro děti a 15. července koncert klasické hudby.

Letošní novinkou je promítání v novém letní kině na koupališti v Duchcově, kde se hraje vždy v pátek a sobotu od půl desáté. Připravena je současná filmová produkce pro děti i dospělé.

Provoz zahájilo také letní kino na koupališti Koldům v Litvínově, kde se hraje od čtvtka do pátku mezi půl desátou a desátou podle setmění. Hodně filmů je určeno pro děti - třeba Já, Padouch 2, Paddington, Mrňouskové či Asterix: Sídliště bohů. 16. července se můžete těšit na premiéru českého filmu Domácí péče a 30. července taktéž český horor Nenasytná Tiffany. 

Filmovým fandům nabídne program také Amfík v Kadani, který na 10. července od devíti večer chystá celonoční maraton promítání tří dílů Pána prstenů. Nezapomeňte deku a svačinu. 21. července můžete v Amfíku vidět dokument o cestovateli Miroslavu Zikmundovi.

Dalším kinem, které promítá pravidelně je Klášterec nad Ohří, kde můžete vidět třeba filmy Méďa 2, Mimoni, Jurský svět, Terminátor Genisys a další, v červenci od 21,30 hodin, a to vždy od čtvrtka do soboty.

O víkendech promítá také letní amfiteátr v Bílině, a to od 22 hodin. Nabízí i filmy ve 3D.

Filmová představení můžete vybírat v naší rubrice Kalendář akcí.

Foto: http://www.3bratri.cz/