e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Založení turistické destinace Dolní Poohří se již rýsuje

publikováno: 6.7.2011, kategorie: Turistika, autor: Oldřich Urban

Sdílet: facebook twitter google+

Žatecký Chrám chmele a piva byl 23. června místem setkání starostů měst Dolního Poohří a zástupců Ústeckého kraje, kteří projednali konkrétní kroky k založení turistické destinační agentury Dolní Poohří.

Starostové a zástupci Loun, Kadaně, Žatce, Podbořan, Postoloprt a Klášterce nad Ohří se sešli k projednání legislativních kroků k založení turistické destinace. Zájem na členství projevila všechna zmíněná města a na svých srpnových zastupitelstvech projednají, zda se budou ucházet o post zakladatele, popřípadě členství ve správní nebo dozorčí radě. Úvod do legislativní problematiky poskytl  ředitel Regionální rozvojové agentury Mgr. Jan Kučera.

Dolní Poohří je poslední ze čtyř destinací Ústeckého kraje, kde podporujeme vznik destinační agentury. Její úloha je koordinace záměrů klíčových aktérů v oblasti cestovního ruchu, tedy mezi místní samosprávou, neziskovým sektorem a hlavně podnikateli. Mezi důležité oblasti činnosti budou patřit společný marketing, tvorba turistických produktů a realizace společných projektových záměrů. Ústecký kraj je připraven podpořit částkou jeden milion korun ročně činnost každé destinační agentury,“ řekl Bc. Radek Vonka, radní Ústeckého kraje pro regionální rozvoj a cestovní ruch.