e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Projekt Life is Skill nabídne dětem atraktivní cíle v Krušných horách

publikováno: 6.6.2019, kategorie: Turistika, autor: Petra Petrlíková

Sdílet: facebook twitter google+

Zvednout děti od počítačů a dostat je do přírody. Takový je cíl projektu Life is Skill, do něhož se zapojila také Destinační agentura Krušné hory. Děti tak budou moci nově sbírat body při svých výletech po Krušných horách.

Destinační agentura Krušné hory v květnu uzavřela společně s Life is Skill memorandum o vzájemné spolupráci. „Projekt společnosti Life is Skill nás oslovil a chceme být nápomocni při šíření jeho základní myšlenky. Zvednout děti od počítačů a dostat je do přírody. Destinace Krušné hory nabízí nepřebernou škálu možností, jak trávit čas aktivně, poznávat nové věci, rozvíjet se a získávat zážitky. Life is Skill děti motivuje a my jim v tom chceme pomáhat,“ říká ředitelka Destinační agentury Krušné hory Eva Maříková. „Projekt Life is Skill je nejen hra, ale i životní styl. Děti proměňují své aktivity v bodíky a poměřují se, kdo z nich dokáže nasbírat bodů více a žít aktivnějším životem. Abychom děti motivovali k aktivitám, využíváme jejich oblíbených hraček, mobilních telefonů a virtuálního světa. Ve svém důsledku ale hra děti přivede z virtuálního světa do toho skutečného, na sportoviště, do přírody, do společnosti. Destinační agentura Krušné hory jako náš nový partner nám pomůže dovést děti do turisticky atraktivních míst, kde na ně čekají další body,“ uvedl ředitel společnosti Petr Káš. 

V nejbližší době budou nově nainstalovány čipy pro sběr bodů na rozhledně Jeřabina, na vrcholu Loučné, na Saleziově výšině, na Matyldě, na Bořni, v zámku Valdštejnů, na Rýzmburku, u Ďáblovi kaple, na Dušanově vyhlídce, na Stropníku, na Vlčí hoře, na Dlouhé Louce, na Flájském plavebním kanále, na Janovské přehradě, v pohádkovém lese v Bílině a na Puklé skále.

Další místa naleznete v aplikaci Life is Skill - LiSApp. „Nadále se budeme snažit rozšiřovat síť turistických cílů, kde budou moci děti sbírat body do své hry. Do projektu plánujeme zapojit i informační turistická centra v destinaci, která by autorům projektu mohla pomoci tuto síť bodů co nejvíce rozšířit,“ uzavřela Eva Maříková.

Co je Life is Skill

Life is Skill je projekt, který řeší problematiku zapojení školních dětí a mládeže do mimoškolních volnočasových aktivit za využití moderních technologií. Projekt se snaží motivovat děti a mládež ke sportu, k aktivitám v přírodě a dalším sociálním interakcím. Za účast na aktivitách sbírají body a za ně následně získají odměny. Více o projektu na www.lifeisskill.cz a krusnehory.eu