e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Tipy na víkend 8. až 10. června

publikováno: 6.6.2018, kategorie: Tipy na víkend, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Tento víkend pro vás máme skoro všechno dvakrát – dva cyklistické závody, dvě muzejní noci, dvě pohádkové cesty pro děti, dva srazy veteránů a ještě dva hudební festivaly. Však máte také dva volné dny!

Víkend otevřených zahrad
V sobotu a neděli 9. a 10. června se koná Víkend otevřených zahrad, kdy si pro vás připravily program zámecké zahrady, městské parky i soukromé zahrady. Podrobnosti pro vás připravujeme.

Jazzový festival
Litvínov bude znít o víkendu jazzem. Základní umělecká škola pořádá jazzový festival, na němž vystoupí množství mladých muzikantů. Poslechnout si je můžete v pátek od 15,00 hodin před Citadelou a poté od 19,00 hodin uvnitř, akce pokračuje po skončení koncertu jam session v Café baru Citadela. V sobotu dopoledne bude probíhat mezinárodní workshop a soubory pak vystoupí opět od 13,00 hodin před kulturním domem a od 19,00 hodin uvnitř.

Specialized Enduro Race Klíny 2018
Druhý závod České Enduro Serie 2018 se odehraje na Klínech v Krušných horách v sobotu a neděli 9. a 10. června.

Jízda přes Úhošť
Další závody horských kol se konají v Úhošťanech u Kadaně. Kadaňské XC Okruhy je okruhový závod horských kol v přírodním areálu rezervace Úhošť vedený jen přírodou, absolutně bez asfaltu. Délka hlavního okruhu je 3 km. Start je v neděli 10. června v 9,00 hodin. Závody jsou součástí seriálu Pohár Peruna. Dětské tratě jsou vedeny v těsné blízkosti centra závodu po šotolinových a travnatých cestách v délkách úměrných věku malých závodníků. Přihlášky zde

Z pohádky do pohádky
Klub českých turistů Lokomotiva Most pořádá v sobotu 9. června pro děti i dospělé pochod Z pohádky do pohádky. Start je u amfiteátru na Benediktu v Mostě od 10,00 do 11,30 hodin. Pochod měří asi 3 km a na trase potkáte pohádkové postavičky (šašky, princezny, čarodějnice, vodníky), u kterých vás čeká mnoho soutěží, úkolů, ale i odměn. Soutěžit s dětmi mohou i rodiče, prarodiče, tetičky a strýčkové. Startovné 35 Kč.

Přeshraniční túra
V sobotu 9. června startuje na zámku Schlettau v Sasku přeshraniční pochod podél Krušnohorského hřebenu po staré obchodní a solné cestě. Cíl bude mít na hradě Hasištejn. Start je mezi 7. a 8. hodinou ranní, cíl v 17,00 hodin. Trasa měří 40 kilometrů, lze ji však absolvovat v poloviční délce z hraničního přechodu Jöhstadt/Černý Potok mezi 11. a 12. hodinou. Trasa vede ze zámku na Cranzahl – Bärenstein – Kühberg – Hraniční přechod Jöhstadt/Černý Potok – Černý Potok – Kryštofovy Hamry – Výsluni – Sabětice. Připravena je i trasa pro cyklisty v délce 80 km, která má start i cíl na Hasištejně (start v 9,00 hodin, cíl v 18,00 hodin). Další info na www.schloss-schlettau.de.

Muzejní noc
Když muzeum spí je podtitul muzejní noci v Chomutově, která se koná v sobotu 9. června. Od 15,00 do 21,00 hodin bude v Oblastním muzeu v Chomutově probíhat Rodinné zápolení, poté do 23,00 hodin prohlídky pro širokou veřejnost. Připraven je zážitkový program pro rodiny s dětmi s akčně dobrodružnou prohlídkou. Účinkují: členové Muzea československého opevnění na Kočičáku, Divadlo NaOko, kmen Marsinků a druid Lunwer.

Jaguáři ve městě
Neobvyklou podívanou nabídne v pátek 8. června odpoledne Mírové náměstí v Lounech. Koná se tam výstava historických vozů značky Jaguar ze 40. až 60. let minulého století, jaké už na silnicích běžně nepotkáte. K vidění budou od 15,00 do 17,00 hodin.

Farmářské trhy
Druhá letošní farmářská slavnost se koná v sobotu 9. června dopoledne na 1. náměstí v Mostě. Nakupovat od regionálních producentů můžete až do 12,00 hodin.
Farmářské trhy se konají také v Žatci, a to v pátek 8. června od 8,00 do 15,00 hodin. na náměstí Svobody.

Výstava kaktusů
Ještě tento víkend je v Libochovicích na zámku otevřena výstava kaktusů a sukulentů. Najdete si ve skleníku zámecké zahrady a otevřeno je od 9,00 do 17,00 hodin. Součástí výstavy je také prodej a rady pro pěstitele. Vstup 20, 10 a 5 Kč.

Lounská muzejní noc
Také Oblastní muzeum v Lounech se připojuje k festivalu muzejních nocí. Své prostory otevře návštěvníkům v pátek 8. června večer. Muzejní noc je letos inspirována výstavou Od Alexandra k Čingischánovi, která mapuje dávnou Hedvábnou stezku. Čekají vás ukázky asijských bojových umění, hudby i tance a čínská kuchyně. Otevře se též knihovna, GAML, loutkové divadlo a sklep U Bílého jednorožce. Celý program v dnešním článku v Magazínu.

Pohádková cesta
V Žatci můžete s dětmi vyrazit v sobotu 9. června na Pohádkovou cestu. Start je ve 14,00 hodin u hřiště Slavoje. Akci pořádá DDM Žatec. Děti čeká pohádková cesta plná úkolů.

Tajemství klášterecké minulosti
Také tento pátek 8. června se můžete projít Kláštercem nad Ohří s průvodci, kteří vám odhalí nejedno tajemství klášterecké minulosti. Kostýmované prohlídky města Divadelního spolku Klas začínají ve 20,00 hodin na zámku. Počet míst omezen, nutná rezervace na 474 375 436. Vstupné 50 Kč.

Casanovské slavnosti
O víkendu si Duchcov velkými městskými slavnostmi připomene svého slavného obyvatele - Giacoma Casanovu. Program začíná na duchcovském zámku v pátek 8. června večer premiérou hudební komedie Dárek pro Casanovu. V sobotu se bude konat v zahradě dětský historický den, na nádvoří bude jarmark a dobová hudba, na dvou hudebních scénách se budou střídat místní děti i hudební hvězdy. Kompletní program najdete v Magazínu zítra. 

Džbánsko zblízka
Mysterium Džbán – stolová hora s divokou historií zní název výletu, který pořádá Sdružení Místa zblízka v sobotu 9. června. Navštívíte nezajímavější místa Podlesí – údolí Hasiny, Markvareckou plošinu, hradiště Okrouhlík a Tuchořice. Komentovaná vycházka s botanikem Janem Šturmou měří asi 15 kilometrů. Sraz je v 10,00 hodin na autobusové zastávce pod kostelem v Hřivicích na Lounsku.

700 let obce
Obec Hříškov na Lounsku slaví 700 let od svého vzniku. Oslavy se budou konat v sobotu 9. června od 13,00 hodin u Sokolovny. V programu je přátelské utkání ve fotbale se starou Gardou FK Teplice a poté zábavné odpoledne pro děti a dosspělé s hudbou, tancem a soutěžemi. Odpoledne si také děti mohou zařádit v hasičské pěně. Večer se koná taneční zábava a ohňostroj. U Sokolovny si můžete prohlédnout výstavu veteránů a dobové fotografie SK Hříškov. 

pARTy ve Františkánu
V zahradách Františkánského kláštera v Kadani se v sobotu 9. června koná festival mnoha žánrů a druhů umění. Festivalem provází Tomáš Hanák, vystoupí například Jasná Páka, Tonya Graves, Vltava, Divadlo Sklep, Tam Tam Batucada, Ester Kočičková, děti pobaví Iqlandia. Vstupné: 420 Kč v předprodeji / zdarma děti do 135 cm. Začátek v 10,00 hodin.

Divadelní léto
Na hradě Hněvín uvede Městské divadlo v Mostě několik inscenací. V pátek 8. června a v neděli 10. června to bude Goldoniho komedie Sluha dvou pánů. Začátky představení ve 20,00 hodin, vstupenky stojí 300 Kč.

Komořanské dětské hry
V rámci závodů dračích lodí na mostecké Matyldě se budou konat Komořanské dětské hry, které přichystaly společnosti Severočeská teplárenská a Seven Energy. Děti čekají úkoly na zážitkové stezce, soutěže a odměny. Koná se v sobotu 9. června od 10,00 do 18,00 hodin. Samotné závody dračích lodí na Matyldě budou probíhat v pátek i sobotu po celý den, v pátek jsou na programu závody školních posádek, exhibice badmintonu a beach volejbalu a od 18,00 hodin zahrají kapely Nedloubej se v nose, Dost času a 3D. V sobotu startuje hlavní závod v 10,00 hodin.

Sraz historický vozidel
Na náměstí Míru v Litvínově si dají sraz milovníci historických aut. Výstava bude probíhat od 8,00 do 11,40 hodin.

Další tipy můžete vyhledávat v Kalendáři akcí.

Ilustrační foto: Autodrom Most.