e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Zahájení lázeňské sezóny v Teplicích: Kdo zahraje?

publikováno: 6.5.2019, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Poslední květnový víkend zahájí město Teplice svou 865. lázeňskou sezónu. Už víme, kdo během víkendu 24. až 26. května na lázeňské zahraje. Těšit se můžete třeba na kapely Wohnout, UDG, XII. století, Už jsme doma, Vltava či Yo Yo Band. Specialitou bude setkání teplických rockových legend. K oslavám se opět připojí teplické muzeum s nočními prohlídkami i odpoledním programem pro děti.

Mezi jmény vystupujících jsou například písničkář Xindl X, Honza Křížek, kapela Wohnout, gotický rock kapely XII. století, ústecká poprocková skupina UDG, domácí Už jsme doma, rapper Lipo, zpěvačka Olga Lounová. Součástí programu je také pořad Back To Home, v němž se na jednom pódiu sejdou teplické rockové legendy kapely Motorband, Hlahol a jejich hosté. Další scéna, která bude za Domem kultury, nabídne metalový Vitacit, kapelu Vltava s programem Marx, Engels Beatles po 20 letech, Františka Nedvěda se skupinou Tie Break, několik revivalů a bubenickou show perkusionisty Groove Army Tokhiho.

Program zahájí už v pátek večer na teplickém zámku Party before s big bandem a dixilandem, o víkendu pak tato scéna nabídne žánry jako boogie, jazz, swing nebo folkrock. Scéna na náměstí Svobody, kde se v sobotu v 11,00 hodin odehraje slavnostní zahájení programu, bude patřit, jak už je zvykem, regionálním kapelám a muzikantům. Pokud si budete chtít od hudby odpočinout, můžete se vydat do Šanovského parku, kde se koná v sobotu od rána dětský happening.

Zajistěte si včas ubytování na víkend, kdy se koná zahájení lázeňské sezóny, prostřednictvím www.penzion.cz.

Svůj program zveřejnilo také Regionální muzeum v Teplicích na Zámeckém náměstí. V pátek 24. května nabídne návštěvníkům Muzejní noc. Od 15,00 hodin to bude zábavné odpoledne pro děti od 5 do 12 let na téma Ze života hmyzu. Od 19,00 hodin do půlnoci pak budou probíhat noční prohlídky na téma Epochální výlet pana Broučka, tentokráte do historie města Teplice. Dozvíte se, jak to bylo s teplickým morovým sloupem, zbouráním synagogy, požárem starého divadla nebo listopadovou revolucí. Vstupenky za 80 Kč jsou již v prodeji.

Zároveň se koná také Noc kostelů, a to v románské expozici od 18,00 do 22,00 hodin. Vstup je od zámeckého rybníka a je zdarma. Čekají vás komentované prohlídky expozice Po stopách zaniklého kláštera v Teplicích a románské krypty každou celou hodinu.

Foto: Skupina UDG.

Článek obsahuje P.I.