e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Světové hvězdy míří na hudební festival do Teplic

publikováno: 6.5.2019, kategorie: Hudba, autor: Magdalena Jenčíková

Sdílet: facebook twitter google+

Tři bratři Janoškové a jejich švagr, kteří tvoří Janoska Ensemble, jsou v současném hudebním světě fenoménem, který láká posluchače z celého světa. Právě oni se společně se Severočeskou filharmonií představí v Teplicích na Zahajovacím koncertě festivalu, který letos slaví 55 let své existence.

Světoznámé kvarteto z Vídně je proslulé svým vlastním „Janoska Style“, podle svého si improvizačně upravují díla světové hudební historie. Účinkují po celém světě a koncert v Teplicích 23. května je jediný, který se v letošním roce uskuteční v Čechách. Čtenáři magazínu www.e-region.cz, který je mediálním partnerem Hudebního festivalu Ludwiga van Beethovena, budou moci získat dvě vstupenky zdarma na tento jedinečný koncert. Stejně jako v loňském roce posluchačům festivalové dění představí Speciál magazínu, tentokrát pod názvem Jubilejní Beethoven. Otevře se 8. května a krátce na to spustíme též soutěž o vstupenky.

Festival se i v letošním roce koná v 10 severočeských městech, čímž se už před lety stal největším festivalem klasické hudby konaným výhradně na území Ústeckého kraje. Letos slaví 55 let své historie. „Letos je tomu zároveň 15 let, kdy jsme se rozhodli podstatně rozšířit původní festival s 5 koncerty pouze v Teplicích na celkem 20 koncertů v dalších devíti koncertních místech našeho regionu od Klášterce nad Ohří přes Chomutov, Most, Jimlín, Litoměřice, Duchcov, Osek, Velké Březno až po Děčín,“ říká ředitel Severočeské filharmonie Teplice Roman Dietz. Na programu je celkem 19 koncertů, jak symfonických, tak i komorních.