e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Kamencové jezero se letos otevře se zpožděním

publikováno: 6.5.2016, kategorie: Turistika, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Přestože už měla začít návštěvnická sezóna, je Kamencové jezero v Chomutově uzavřené. Vyvrcholily tak spory mezi městem Chomutov a firmou, která si areál za zvláštních okolností pronajala od minulého vedení. Podle vyjádření města, které rekreační areál převzalo zpět, se ale Kamenčák ještě v létě otevře.

Firma CV Relax si areál Kamencového jezera, unikátního přírodního koupaliště a sportoviště, pronajala od bývalého vedení města na padesát let. Podle současného vedení byla smlouva krajně nevýhodná. "Město platilo tři miliony korun ročně, veškerý zisk šel soukromníkovi," říká k tomu Jan Rödling, tiskový mluvčí Chomutova. 

Spory vyvrcholily letos před zahájením sezóny. Provozovatel koupaliště se soudně domáhal oprav poškozených koupacích mol, podle města naopak vůbec nezačal s přípravou na novou sezónu. Město se tak nakonec rozhodlo vypovědět smlouvu a vzít si jezero zpět, což se stalo na konci dubna. O jeho provoz se zřejmě bude starat sousední zoopark.

„Začneme s inventurou a přebíráním majetku. Na to naváže oprava bočních mol a další infrastruktury, aby návštěvníci mohli jezero znovu využívat,“ říká primátor Daniel Černý. Pro město to bude ale znamenat, že se musí vyrovnat s firmou CV Relax a zaplatit jí investice do areálu. To bude zřejmě předmětem dalších sporů.

Kamencové jezero je tedy zatím zavřené, ale podle radnice se ještě letošní sezóna stihne. „Do majetku města se dlouho neinvestovalo, bude s tím dost práce. Musíme taky zajistit provozní věci, administrativu, zaměstnance a mnoho dalšího. Chomutovákům se omlouváme za opožděný start a improvizované podmínky, chceme zachránit aspoň část sezony. Reálně hrozilo, že by jezero zůstalo zavřené,“ komentuje to primátor.

Velké molo, jehož opravy se CV Relax dožadoval, zůstane letos nepřístupné. „Chtěl bych všechny požádat o trpělivost a pochopení. Letošní sezona nebude na Kamenčáku stoprocentně komfortní. Určitě se to promítne i do cen vstupného, které snížíme,“ dodává primátor Daniel Černý.

O otevření areálu vás budeme informovat.