e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Kadaň zažije crossoverové peklo – míří tam drsní hoši z Dog Eat Dog

publikováno: 6.5.2014, kategorie: Hudba, autor: Kateřina Hlavinková

Sdílet: facebook twitter google+

Pokud chcete zažít hardcorovou atmosféru jako v 90. letech a zapogovat si v rytmu Dog Eat Dog - máte šanci! Pro všechny milovníky rocku, ska, punku, hip-hopu nebo crossoveru je jistě dobrou zprávou, že tato legendární americká kapela v rámci své koncertní šňůry vystoupí i v České republice. Jednou ze zastávek bude i Kadaň, kde 9. května vystoupí v KZ Orfeum od 20,00 hodin.

Celosvětově známá formace Dog Eat Dog jako jedna z prvních kapel spojila tvrdou rockovou muziku s rapem a saxofonem. A právě tato kombinace tvrdé hardcorové hudby s hip – hopem a saxofonem si okamžitě získala řady fanoušků. V posledních letech vystoupili jako hlavní hvězdy velkých českých open air festivalů, například Sázavafest 2010, Trutnov Open Air 2005, Noc Plná Hvězd 2006, Majáles festival tour 2007, Rockoupání 2007 nebo JAM festival 1995. Kapela na sebe prozradila, že všichni její členové mají hezký vztah k České republice a taky hodně vzpomínek. „Asi nejvíce se nám líbí české holky a taky nám hodně chutná české pivo,“ řekl frontman a zpěvák John Connor, který před každým svým koncertem posiluje a skáče přes švihadlo. Ve svém volném čase se členové kapely věnují svým každodenním povinnostem a rodinám, a když mají trochu času navíc, provětrají si hlavy na snowboardu nebo skateboardu. 

Dog Eat Dog vznikli v roce 1993 z bývalých členů legendárních Mucky Pup a následovali úspěch Anthrax, kteří jako první zkombinovali tvrdý rock s hip-hopem. V tu samou dobu vydali mini-LP ´Warrant´, které hned nastartovalo jejich hvězdnou kariéru. O rok později vydali své první velké album ´All Boro Kings´, které se okamžitě stalo bombou na světové hudební scéně. V roce 1996 jim vyšlo album ´Play Games´, které bylo produkováno hvězdnými producenty, jako např. the Butcher Brothers (Cypress Hill, the Fugees) a hostovali na něm Ronnie James Dio a RZA z Wu Tang Clan. V roce 1999 Dog Eat Dog vydali album ´Ampeg´, které potvrdilo postavení skupiny na scéně, poté v roce 2002 skupina vydala album ´The Best and The Rest´, což bylo The Best of album. V roce 2006 vydali zatím své poslední album Walk With Me.