e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Loket na to: Komořanská teplárna s městem Most pokračují ve spolupráci

publikováno: 6.4.2021, kategorie: Zajímavosti, autor: Miloslava Kučerová

Sdílet: facebook twitter google+

Na konci března zpečetili svým podpisem generální ředitel United Energy a primátor města Mostu pokračování spolupráce v letošním roce. Stalo se tak prostřednictvím v pořadí již 18. dodatku k Dohodě o vzájemné spolupráci uzavřené v roce 2006. Teplárenská společnost přispěje městu půlmilionem korun.

„Jsme opět připravení se aktivně podílet na rozvoji města a napomáhat při řešení aktuálních otázek a potřeb v oblasti školství, sociální i při aktivním využívání volného času obyvatel města. Na projekty města darujeme stejnou částku jako v předchozích letech, tedy půl milionu korun, z nichž polovina poputuje do školství, konkrétně do mateřských škol,“ řekl Milan Boháček, generální ředitel teplárenské společnosti a dodal: „Já i pan primátor jsme se mimo jiné jiné shodli i na vzájemném informování o záležitostech oboustranného zájmu a spolupráci při zajištění informovanosti obyvatel města.“

Město Most využije částku ve výši 100 tisíc korun na podporu provozu zařízení pro okamžitou pomoc dětem - Mosťáček, dalších 100 tisíc na nákup zahradních cvičebních prvků pro výcvik motoriky seniorů pro Domov seniorů v ulici Jiřího Wolkera. Částkou 170 tisíc korun podpoří projekt MŠ Zdeňka Fibicha, kterým je pořízení venkovního výukového altánu pro děti, osmdesát tisíc pak věnuje MŠ U Cáchovny na zajištění lanové prolézačky na tamní zahradu. Zbylými padesáti tisíci podpoří akci „Fandíme rodině“.